mandag, juli 02, 2007

Konservative mennonitters syn på homoseksualitet





Årskonferansen til De konservative Mennonittene i USA, har kommet med en offisiell uttalelse vedrørende deres syn på homoseksualitet Jeg synes denne uttalelsen bør komme den norske offentligheten for øre. Denne uttalelsen vil jeg tro mange bibeltro kristne i Norge vil kunne underskrive på. Årskonferansen til de konservative Mennonittene er et fellesskap av evangeliske anabaptistiske menigheter i Nord-Amerika, som teller 113 forsamlinger med 11.073 medlemmer i 24 amerikanske stater, en kanadisk provins samt Mexico. Internasjonalt har denne konferansen aktiv kontakt med sammenslutninger av konservative mennonitter i Costa Rica, Ecuador, Tyskland, Haiti, India, Kenya og Nicaragua som teller omkring 450 forsamlinger.

Som respons på en tilsynelatende økning av homoseksualitet i det samfunn vi lever i, og som en respons på de ulike måtene evangeliske kirker aksepterer homoseksualitet, vil Konferansen for De konservative Mennonittene, sin stilling i de følgende punkter.

1. Spørsmål vedrørende etikk og moral må bli besvart gjennom åpenbaring, autoritet og troskap mot tolkningen av Skriften.

2. Menneskelig seksualitet er god, skapt av Gud, men kan bli pervertert og ødelagt av menneskelige holdninger og oppførsel.

3. Uansett hva som forårsaker homoseksualitet, så er den en tilstand utenfor den hensikt Gud hadde med skapelsen.

4. Homoseksuell adferd er tydelig klassifisert i Bibelen som synd. (1.Kor 6,9; Rom 1,26-27 refererer til homoseksuell adferd med ord som: "forlot det naturlige samliv" og "vanærende lidenskaper."

5. En homoseksuell orientering er et avvik fra Guds plan for menneskelig seksualitet, som skulle bli sett på som en Guds gave. Den adferd som naturlig utledes av en homoseksuell orientering blir beskrevet i Bibelen som "skammelig" og "i strid med naturen". (Rom 1,26 flg Bibelen Guds Ord)

6. En respons på en homoseksuell orientering skulle være å anse at denne tilstanden er å gå glipp av Guds plan, og man skulle derfor søke å bli ført tilbake til denne planen, gjennom bønn, Guds nåde, terapi og gjennom kjærlighet og omsorg fra brødre og søstre i Kristi kropp.

7. En troende som er tynget med en homoseksuell legning kan respondere ved:

a) Avvise å se på denne legningen som tilfredsstillende og som en gave fra Gud.

b) Omvende seg fra de måter i hvilken det enkelte individ kan ha forsterket denne legningen.

c) Avvise identiteten og kontrollen til legningen og enhver forestilling om at man er skapt til å være homoseksuell.

d) Arbeide frem mot å bli reorientert ved Guds nåde og ved hjelp fra medsøsken .

e) Søke å bli satt fri fra bånd som kan ha forårsaket legningen.

f) Overgi problemene mht den homoseksuelle legningen til Jesu herrevelde, for å vokse inn i den erfaringsbaserte virkeligheten av å være en ny skapning i Kristus (2.Kor 5,17)

8. Menigheten er ansvarlig for å vise medfølelse og vise til at det finnes løsninger, ved:

a) Å dele evangeliet om Jesus Kristus med dem som ikke er troende.

b) Ved å avvise homoseksuell adferd og kalle den synd og ved å anerkjenne homoseksuell adferd som unaturlig (ikke som en gave fra Gud)

c) Ved å hjelpe den homoseksuelle til å finne frigjøring gjennom Guds nåde.

d) Å finne hjelp gjennom sjelesorgsgrupper, eller støttegrupper som finnes i Kristi kropp. Disse tjenestene inkluderer et kall til hellighet, forståelse, de avviser homoseksuell adferd og de tilbyr hjelp til reorientering.

Oversettelse fra engelsk: Bjørn Olav Hansen

24 kommentarer:

Anonym sa...

Ja, mange vil nok kunne skrive under på dette budskapet.

Det spesielle med dagens homoseksuelle er at de utnyttes aktivt for å søke og ødelegge kristne trossamfunn. Det ser ut til å være et ganske samordnet opplegg hvor nesten alle homoseksuelle plutselig har begynt å "lengte etter gud". Og hvis ikke denne mikroskopiske andelen av befolkningen få sette agendaen for andre kristne, så blir de straks fremstilt som martyrer av landets journalister.

Ivar Kvistum sa...

For anonym er det åpenbart utenkelig at homofile kan "lengte etter Gud". I stedet ser anonym en stor sammensvergelse.

Men tenk om anonym tar feil - om så bare delvis. Tenk om det skulle være en autentisk gudslengsel som driver en og annen homofil til å trosse kristenfolkets massive fordømmelse fordi lengselen etter Jesus er sterkere.

Ser anonym hvor han står da? Jo, han sperrer veien til korset. Sier ikke Jesus noe om dem som setter seg i en slik rolle?

Anonym sa...

Et menneske kan viste andre veien til korset, men ikke stenge den. Dette er en sak mellom Gud og det enkelte menneske.

Hvis noen derimot viser mennesker veien til et annet kors enn det Bibelen forteller oss om, da begår de verdens største synd. Da kan de, i følge den Bibelen du har sagt at du ikke tror på, bli stående ansvarlig for at mennesker går fortapt.

Ivar Kvistum sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
Bjørn Olav sa...

Kvistum er informert om at kommentarer som inneholder personangrep slettes.

Ivar Kvistum sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
Ivar Kvistum sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
Ivar Kvistum sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
Bjørn Olav sa...

Om Ivar Kvistum ikke kan forholde seg til de regler som gjelder for denne bloggen, bes han vennligst om å la være å skrive. Alle, og det innebærer ogs Kvistum, er velkommen til å kommentere innholdet i bloggartikler, og komme med spørsmål. Selvsagt også kritiske. På generelt grunnlag vil jeg si følgende: Samtlige kommentarer som inneholder personangrep eller sjikane, blir slettet. Det gjelder også bruk av banneord.

Ivar Kvistum sa...

Jeg har ikke sjikanert deg. Det er noe du påstår, men som du lar være å underbygge. Og jeg sjikanerer deg i hvert fall ikke nå. Likevel kommer du helt sikkert til å slette dette.

Jeg har heller ikke brukt banneord.

Anonym sa...

Jeg er homofil og det er ufattelig trist at dere kristne står i veien for meg og andre homofile for kontakten med Gud. Jeg håper inderlig at Gud tilgir dere for dette

Anonym sa...

Kjære homofil!

Hvordan står vi i veien for dere?

Hva står vi i veien for?

Anonym sa...

Ved at dere ser på dere selv som utvalgte og selvfølgelige til himmelrike mens dere krever av oss å vende om å "bli friske" før vi kan vende tilbake og bli like bra som dere.
Jeg tror dette er mennesketanker og ikke Guds tanker.
For Gud er størst av alt kjærligheten. Kjærlighet kan aldri bli galt.

Anonym sa...

igjen bjørn olav. Hva er det med deg og homofili? kan du ikke bare akseptere at folk er forskjellige og slutte å forfølge homofile på den måten. jeg blir litt matt og sliten av dette, før ble jeg sint, men nå blir jeg bare lei meg. HVORFOR DRIVER DU PÅ SÅNN? kan jeg få spørre om det? Hvorfor er det så viktig for deg å markere deg så hardt i denne debatten?

Anonym sa...

Det siste som kunne falle meg inn var å tro at jeg var noe fremfor andre. Det er høyst sannsynlig at jeg har vært en langt mer ufyselig synder enn deg. Missforstå meg rett.

Det ville også være utenkelig for meg og si at noen må bli "bra nok" for å bli kristne. Som en forhenværende syndens trell vet jeg alt om dette. Det er bare Jesus som kan sette oss fri fra synd, men vi må hjelpe til selv.

Og hvis du ønsker å møte ham kan jeg garantere deg med ti tusen prosents sikkerhet at intet menneske i hele verden kan hindre deg i det. Jeg vet det, for da han møtte meg kjente jeg ikke en eneste kristen. Jeg var syk, og helt alene.

Vi må bekjenne våre synder, be Jesus fri oss fra dem, og starte på det nye livet med et helt hjerte. En av verdens mest leste bøker, Jon Bunnyans: en pilgrims vandring beskriver dette på en illustrerende måte.

Men å love noen en "lettvindt frelse" uten omvendelse, det tør jeg ikke. For vi har absolutt ingen andre kilder enn Bibelen og forholde oss til. Og ser man bort fra det som står i den, så ser man bort fra den kristne tro.

Bjørn Olav sa...

Jeg har vært borte i dag, slik at jeg ikke har fått fulgt med på bloggen.

Det er ikke uten grunn at jeg har sett meg nødt til å slette enkelte innlegg.

Bjørn Olav sa...

Homofil spør om hva jeg begrunner mitt engasjement i.

Jesus har sagt følgende: "Hvis dere blir i Mitt ord, er dere i sannhet Mine disipler. OG DERE SKAL KJENNE SANNHETEN, OG SANNHETEN SKAL GJØRE DERE FRI... Sannelig, sannelig sier Jeg dere: Den som gjør synd, er syndens slave. Slaven blir ikke i huset til evig tid. Sønnen blir der til evig tid. Så hvis Sønnen gjør dere fri, da blir dere virkelig fri." (Joh 8,31 og v.34-36)

Her ligger hele mitt engasjement.

Anonym sa...

Er ikke du selv også en synder? Så gjelder vel disse ordene deg selv også! Så i ditt engasjement for å dømme andre håper jeg du dømmer deg selv også. Og hvorfor da ikke et blogginnlegg med alle dine synder?

Bjørn Olav sa...

"for alle har syndet og mangler Guds ære. Men de blir rettferdiggjort ufortjent av Hans nåde ved forløsningen, den som er i Kristus Jesus." (Rom 3,23-24)

Det er forskjell på å være en synder, som vi alle er, og å leve i bevisst synd. Vi gjør alle ubevisst synd, vi snubler og vi faller. Men det er forskjell på det og det å leve i en bevisst synd. Når Guds ord klart og tydelig sier at noe er synd, og vi velger å fortsette å leve i denne synden, lever vi utenfor Guds vilje og Guds velsignelse med våre liv. Skal vi komme inn i Guds vilje og få Guds velsignelse over våre liv, må vi omvende oss, vende oss vekk fra vår synd, og leve det nye livet med Jesus.

Ivar Kvistum sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
Bjørn Olav sa...

Til tross for at Kvistum gang på gang er blitt gjort oppmerksom på at personangrep ikke vil bli tillatt på dette bloggen, fortsetter han sine skriverier. Jeg minner derfor enda en gang om at alle innlegg som inneholder sjikane, personangrep vil bli slettet.

Ivar Kvistum sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
Ivar Kvistum sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
Anonym sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.