tirsdag, juli 31, 2007

Reiserapport fra England, del 1



Her kommer foerste reisebrev fra England. Deler av dagen i dag har vi tilbrakt paa British Museum, og det har vaert en kjempeflott opplevelse. Ikke minst aa se avdelingene for den eldste egyptiske historien, samt utsillingene som viser Babylon. Fint aa se hvordan ting er bevart fra Bibelens tid, og som er med paa aa bekrefte Bibelens innhold! Det er absolutt nyttig for en bibelleser aa ta turen hit. I dag skinner ogsaa solen, og det er koselig aa vandre rundt i Bloomsberry, Picadelly Circus og bare vaere turist! Turen nedover med toget ble ganske saa slitsom. Vi maatte velge en annen rute enn den vi hadde planlagt. Dermed slapp vi aa tilbringe en hel natt paa jernbanestasjonen i Copenhagen. Naa har jeg sett ganske mange jernbanestasjoner rundt i Europa, men jernbanestasjonen i den danske hovedstaden tror jeg er den mest skitne av dem alle. Og kanskje den mest stusseligste ogsaa. Her raver fulle folk rundt, en hel familie med fire smaabarn, samt mor og far og et par venner satt ved siden av oss. Det var midnatt. Mor og far saa fulle at de knapt klarte aa staa paa beina. Trist aa se.

Fra Danmark gikk togturen videre til Hamburg, derfra til Brussel, og saa Eurostar under kanalen. Den siste togreisen gledet vi oss til, da vi har lest mye om den. Den svarte ikke til forventningene. Et ganske saa vanlig togsett, daarlig plass til beina og forferdelig varmt. Da var det faktisk mye mer morsomt aa reise med de tyske togene. Det gaar fort, og alt er rent og pent. Vi kom frem til Waterloo stasjon ved 2200-tiden engelsk tid, tok et lokaltog til Richmond og ble hentet av vaar gode venn John Larkin. Vi ankom Southampton en time senere, og det var veldig godt aa finne senga!

Planene videre er aa vaere turist i London en dag eller to, saa se omraadet rundt Southampton og saa ta turen til vaare venner i Bruderhof. Vi regner ogsaa med aa faa med oss en gudstjeneste i Metropolitan Tabernacle. Vi takker for at dere ber for oss. Det trenger vi. En slik reise er veldig slitsom for en som sliter med hjerteproblemer. Takk ogsaa for gode hilsener! Dette skrives paa en internett kafe i London sentrum, og som dere ser finnes det ikke muligheter for aa skrive med alle norske bokstavene.

Debatten om "evig sikkerhet" er interessant, og skulle gjerne ha deltatt, men vi faar se naar jeg kommer hjem. Regner med aa faa muligheten til aa sende en ny reiseraaport i morgen. Naa skal vi ut og nyte solskinnet, og en pizza paa Pizzahut.

3 kommentarer:

Anonym sa...

I London kunne man gå på museer i ukesvis. Industrilandet England, kolonimakten The British Empire har sammlet sammen ufattelig mye rart i årenes løp.

London var en gang verdens sentrum. Byen var nesten som en nasjon i seg selv.

Men som en jøde sa til en engelskmann i forbindelse med palestinamandatet, jeg tror det var Chaim Waisman: Jerusalem var vår hovedstad da London fremdeles var en sump.

Anonym sa...

Glad for reisebrevet ditt, det sier også at du er noenlunde frisk og kan ha glede av det dere er med på. Det er jo mange som følger deg med forbønn.

Har vært i London for mange år siden, en fasinerende by som jeg gjerne skulle kommet tilbake til.

God ferie videre.

Hilsen Karin.

Bjørn Olav sa...

Takk for hyggelig hilsen, Karen, og takk for at du ber. Du maa absolutt gjoere alvor av aa ta turen til London paa nytt. Jeg var ogsaa her for mange aar siden. Trives veldig godt med engelskmennene. Det er noe med kulturen som apellerer til meg. Dessuten har vi faat saa mange velsignelser derfra.

Til anonym:

Ja, det er nesten som London er en nasjon i seg selv, men her er ogsaa saa veldig mange nasjonaliteter. Ikke minst asiater. Det finnes mange sterke menigheter bestaaende av baade afrikanere og asiater. Mange av dem har forvandlet menighetslivet her - til det bedre.