søndag, august 04, 2019

Følg meg!

De siste månedene har to ord, to veldig radikale ord, fulgt meg: Følg meg! Ikke noe mer enn det. Men så altomfattende de ordene er. Vi leser om de første disiplene til Jesus ar de brøt opp, etterlot alt og fulgte Ham. For noen av dem kostet det alt.  Hva koster det oss, om vi skulle ta etterfølgelsen på ramme alvor?

Hva koster det meg - i denne fasen av livet mitt? Hvilke omkostninger innebærer det? Hva innebærer det? Det er slike spørsmål jeg arbeider med for tiden. Hva koster radikal etterfølgelse av Jesus i 2019?

Jeg har noen som stadig følger meg med argusøyne, for å se hva jeg skriver, slik at de kan finne bevis for at jeg er en vranglærer.Akkurat slik som Inkvisisjonen holdt på med. En av de ledende mennene i denne inkvisisjonske gruppen skrev her om dagen i en kommentar på Facebook: 'Han lurer ikke meg! Jeg har avslørt ham for lengst!' Vi har aldri møtt hverandre, men han kjenner altså meg bedre enn jeg kjenner meg selv.

Dette har pågått i noen år nå, så jeg vet noe om at det er noen omkostninger forbundet med det å følge Jesus.

Men det viktige for meg er å bli gjennomskuet av Jesus. Avslørt, som den jeg er - og likevel elsket. Jeg er på ingen måte fullkommen eller feilfri, heller tvert om. Likevel ønsker jeg å føllge Lammet hvor det går. Han har sagt at Han vil ha med meg å gjøre, som faller, synder, sier dumme ting, glemmer, roter det til.

Men jeg undrer meg altså over dette: hvilke omkostninger innebærer det å følge Jesus for meg i 2019, og hva betyr det? Hva innebærer det for meg å følge Jesus i gode og ikke minst på onde dager, når sykdommen herjer med kroppen din?

Jeg ber om nåde til å følge Jesus, ikke mennesker.

Jeg har valgt min vei, så får andre velge sin.

Ingen kommentarer: