lørdag, november 23, 2019

VG's uredelige journalistikk

I ni år arbeidet jeg som journalist i en dagsavis. Avisen er for lengst historie. En av de tingene sjefredaktøen var tindrende klar på, var at ingen av oss kunne skrive artikler om noe som helst vi var personlig engasjert i. Var vi for eksempel medlem av en forening kunne vi ikke lage reportasjer om denne foreningen. Det måtte noen andre gjøre. Dette handlet om avisens integritet.

I dagens nettutgave av VG kan gjør avisen et stort nummer av at Dorthe Skappel har interjuet bloggeren og influenseren Sophie Elise. De har funnet frem en pressekspert som sier at siden disse to er kollegaer, er dette 'helt uhørt'.
Ganske hyklersk, spør du meg.

I ukesvis har avisens egen Morten Hegseth, drevet en form for kampanje-journalistikk vi sjelden har sett maken til i Norge. Høgseth har vært på begge sider av mikrofonstativet, og har fremmet en høyst personlig agenda i den såkalte 'homoterapi-saken'. Og ikke bare det: VG har vært en aktiv pådriver for å fremme agendaen til Hegseth.

I den forbindelse har VG ikke innhentet noen kommentar fra noen presseekspert. For VG er vel dette helt akseptabelt. Det bidrar til økt oppmerksomhet rundt avisen, og da er det vel pengene som teller. Ikke journalistisk  redelighet og integritet. Men det gjør ikke tilliten til media noe større.

Ingen kommentarer: