torsdag, november 21, 2019

Noe er på gang i Iran

Noe er på gang i Iran. Selv om det iranske presteregimet har stengt ned Internett, kommer det nyheter om at den folkelige oppstanden sprer seg. På få dager har minst 100 mennesker blitt drept og flere tusen blitt såret. Det er Amnesty som melder dette. Iranske myndigheter er svært urolig over det som skjer og nylig ble det publisert en leder i den offisielle publikasjonen 'Kayhan' hvor man tar til orde for at de som protesterer må henrettes. Oppstanden skal knuses koste hva det koste vil.

Samtidig som dette skjer pågår en av historiens største kristne vekkelser i dette strengt muslimske landet. Tusenvis av landets innbyggere er blitt kristne og tilhører Irans mange illegale husmenigheter. Dette opprører også presteregimet sterkt, og myndighetene slår hardt ned på disse husmenighetene og kaster både lederne og medlemmene i fengsel.

Det var myndighetens kunngjøring sist fredag om å øke drivstoffprisene med hel 50 prosent som utøste de voldsomme protestene denne gang. Oppstanden startet i de fattige nabolagene av Teheran, men har nå spredt seg til hele landet. Situasjonen skal være ute av kontroll. Men økte drivstoffpriser er bare et symptom på en langt større krise: Iranerne har gått lei av det totalitære islamske regimet.

Den beryktede revolusjonsgarden og den frivillige paramilitære Basij-militsen har nå fått grønt lys for å bruke alle maktkilder til å knuse oppstanden.

Dette er virkelig tiden til å be for Iran. Be om at vekkelsen må øke i intensitet, og at mange iranere må finne Jesus som sin Frelser. Be om at presteregimet må falle, og at demokrati innføres. Be for alle som sitter fengslet, både krisne og kurdere.

Ingen kommentarer: