onsdag, november 20, 2019

I prøvelsens stund

I går leste jeg et brev som gjorde sterkt inntrykk på meg. Jeg følger ganske nøye med på livssituasjonen til Sally og Floyd McClung, for å kunne be for dem. De tidligere internasjonale lederne for Youth with a Mission, har stått i store prøvelser de siste årene. Sally med stadig tilbakevendende kreft og tøffe behandlinger, Floyd (bildet) med en infeksjonssykdom som har etterlatt ham pleietrengende, og stum. Livet har virkelig vært en berg-og-dalbane.

I sin siste oppdatering forteller Sally om en jevnaldrende venninne, som har skrevet bok. Venninnen ser tilbake på mange år av erfaringer som hun har gjort seg i Herrens tjeneste.

'Idet jeg leste om hennes reise, var det en ting som kom gjennom klart og tydelig. Det er det samme som jeg har lært på vår reise: at det er så viktig å holde seg nært til Gud og lære de leksene Han har for oss,' skriver Sally. Så fortsetter hun:

'Vi opplever alle 'uventede reiser'. Noen av dere går sannsynlig gjennom en akkurat nå. Det er en del av livet. Mens vi er i live her på jorda, kan vi ikke unnslippe dem. Men det er mulig å gå glipp av de rikdommene Gud har for oss hvis vi ikke er varsomme. Leksene vi skal lære, tidene med karakterbygging, mulighetene til å lære seg til å stole på Gud, nærheten i fellesskapet med Ham i det vi overgir oss til Hans nåde i en tid med vanskeligheter - vi kan stå i fare for å gå glipp av disse gode gavene hvis vi ikke er forsiktige.'

Så legger Sally til:

'For å klargjøre: i vanskelige tider kan vi enten rømme til Gud - eller vi kan trekke oss vekk fra Ham. Det hele avhenger av vårt hjertes holdning. Hvis noe smerter, vi blir skuffet, vi kjenner oss nedtrykt - så kan vi ende opp med å trekke oss vekk fra Ham. Hans hjelp, nåde, styrke og tilstrekkelighet vil være der for oss om vi vender oss til Ham.'

Ingen kommentarer: