fredag, juni 13, 2008

Den første kjærligheten til Jesus, del 2


Grunnleggeren av De evangeliske Mariasøstre i Darmstadt, Mor Basilea Schlink, forteller i en av sine bøker at hun i tiden rundt 2. verdenskrig var travelt opptatt med kristen virksomhet. Det var ungdomsmøter, bibelkurs, møteserier. Overalt tok mennesker imot Guds ord med et takknemlig hjerte. Men midt oppe i all denne aktiviteten, ble Basilea Schlink rammet av Guds ord personlig. Og ordene som rammet henne så kraftig, og drev henne til omvendelse, var ordene fra Åp 2,4: "Men dette har jeg imot deg, at du har forlatt din første kjærlighet." Travelt opptatt som Basilea Schlink var den gangen, så manglet hun det viktigste! Dette er ikke bare et problem for henne, men det er et problem for veldig mange av oss i dag. Vi er lik forsamlingen i Efesos. På den ene siden er vi svært oppegående når det gjelder det vi gjør for Gud, men det står likevel ikke rett til med oss. Vi mangler den første kjærligheten til Jesus.


Hva består så denne kjærligheten av?


Den første kjærligheten er:
- en kjærlighet som ikke søker sitt eget, men Den andre, Den Ène. Det dreier seg om vår holdning til vår Herre Jesus Kristus, om vårt personlige kjærlighetsforhold til Ham. Det er snakk om den kjærlighet som kun søker Ham.


Det er snakk om:
- en kjærlighet som er fullstendig ensidig og forsakende. Det dreier seg om å elske ut over alle grenser, være villig til å dumme seg ut og bli misforstått, og ofre alt for Den elskede.


(fortsettes)

Ingen kommentarer: