mandag, juni 30, 2008

Vårt salige håp


Mens det blir alt mørkere i denne verden ved tidsaldrenes ende, skal vi som har tatt imot Jesus som vår frelser og herre, ha den rette blikkretningen. Snart brister skyene og Jesus kommer igjen! Det er et ord fra det brevet som apostelen Paulus skrev til sin medarbeider Titus, som har levd i meg ganske lenge. Der heter det: "mens vi venter på det salige håp og åpenbaringen av den store Guds og vår frelser Jesu Kristi herlighet." (Tit 2,13) Vårt salige håp er jo dette at Jesus kommer tilbake. En av selve pionerene for misjon og evangelisering, også her i Norge, var svenske Fredrik Franson. Han hadde et eskatologisk perspektiv på alt han gjorde. En av hans biografer, Efraim Palmquist, skriver dette om Franson: "Han levde hver dag som om det var den siste. Når han gikk til ro om kvelden, gjorde han det med en følelse som om han om natten skulle bli vekt av Guds basun og stilt for Kristi ansikt. Dette ga livet hans evighetsperspektiv." Vårt salige håp - tenk hvor velsignet vi er, som har fått det løfte at Jesus kommer igjen. Dagens bloggbilde viser fyrlyset utenfor Lerwick, Shetland.

8 kommentarer:

Anonym sa...

Som et fyrlys Jesu Navn..
Ja, det er godt å vite at Jesus kommer igjen. Godt å ha sine synder tilgitt, godt å ha sin sak oppgjort med Gud og mennesker.
Da kan en legge seg trygt om kvelden, som du siterer.
Hvilken venn vi har i Jesus!

Hilsen karin

Morten Tobias sa...

Hvor lett er det ikke å fanges inn av tidens jag og alt som presser seg på av gjøremål og andre ting. Det er kanskje nettopp derfor at jesus ber oss daglig ta opp vårt kors og søke ham. Jeg blir ofte forundret over meg selv. Det at jeg kan gå i dagesvis og holde på med ting som i og for seg er gode ting, men som reduserer mitt fokus på gud til et minimum. Som småbarnsfar skjer det jo mye, men det er jo ingen unnskyldning. Jeg ønsker å leve med full fokus på herren og at han får prege meg mer og mer.

Anonym sa...

"Snart brister skyn,och Jesus kommer åter,för att hämta sin dyrköpta brud"!
Ja måtte Jesus hjälpa oss så att vi har olja i våra lampor,allting klart,och väntar brudgummen!!!
Igår predikade Daniel om t.ex.att man inte ska spegla sig i sin egen spegelbild,utan se bort från sitt eget jag.Det kom till mej i morse när jag bad en bön ;Jesus när jag ser mej själv i spegeln,så låt min egen bild försvinna,och låt din bild tona fram,så att jag bara ser dig, och att Din Helige Andes Eld Alltid ska brinna som en stark låga i mitt hjärta!!!
Ha en trevlig och välsignad vecka BjornOlav och May Sissel!
Karin

Bjørn Olav sa...

Snart brister skyen, å halleluja ... disse ordene har jeg sunget på i hele dag. De er hentet fra en svensk sang, som jeg tror Arthur Ericson sang en gang. Men jeg kan ikke mer. Kanskje du kjenner denne sangen, Karin?

En velsignet uke ønskes deg og dine også.

Bjørn Olav sa...

Ja, Karin - Skriften sier at vi skal trøste hverandre med disse ord! Takk for eposten du skrev. Jeg svarer deg i morgen (tirsdag 1. juli). Dagen i dag har vært litt hektisk for meg. Jeg har vært lite hjemme.

Bjørn Olav sa...

Morten

Du er husket i mine bønner.

Anonym sa...

BjornOlav,här kommer sången;

Snart brister skyn,och jesus kommer åter,att hämta hem sin åter lösta brud.Snart brister skyn,se bruden gör sig redo.
O,säg min vän,är du väl med bland dem.

Se till att du är klädd i vita kläder,se till att olja inte fattas nu!Se till att du är klädd i vita kläder,se till att du är redo varje stund!

Se,Han har sagt,att Han skall komma åter,uti en stund då ingen väntar det.Ge därför noga akt på hur du vandraratt du den dagen ej blir lämnad kvar!

Gå ut att bärga in den sista skörden,som står där mogen väntande på dej.
Gå ut gå ut på gator och i gränder!
Gå ut till dem!Hör Herren bjuder dej!

Vet du BjornOlav den här sången står i Särlaregn (sångboken som jag skickade till dej.
Sång 146.

Om du går in på sångerna joh 316
och tar in vivianne Mårtensson,så sjunger hon den här sången!

Det är verkligen ett allvarligt budskap här, ;"Gå ut att bärga in den sista skörden!
BjornOlav jag bara måste be dej ännu en gång om förbön för mej och min medverkan på fredag och lördag då det är pover meat här !
Jag har ställt mej till Herrens förfogande,och då hoppas jag att Han tar hand om mej,och oss i kyrkan som medverkar!

Guds frid! Hälsar Karin

Bjørn Olav sa...

Takk for sangen, Karin. Nå skal jeg synge resten også!!