lørdag, juni 07, 2008

Westboro Baptist Church - en hån mot sann kristen tro



Jeg har nettopp sett ferdig en BBC dokumentar om den meget kontroversielle Westboro Baptist Church. Det er tragisk at denne gruppen i det hele tatt kan kalle seg en menighet, og attpå bære hedersnavnet baptist. Denne gruppen, som består av 70 personer, de fleste i slekt med hverandre, bærer alle tegn på å være en sekt. Deres uttalte mål er å spre hat mot homoseksuelle, jøder og familier som har mistet noen av sine i Irak, blant annet gjennom sine forkastelige demonstrasjoner i forbindelse med begravelser av falne amerkanske soldater. Denne lille gruppen ville vel aldri ha fått noen oppmerksomhet, hadde det ikke vært for deres kontroversielle virkemidler. Selv ser de på seg selv som de eneste sanne kristne, og de eneste som kommer til himmelen. Med en slik uttalelse fra deres leder, Fred Phelbs, i grunnen sagt det meste. Dette er pervertert kristendom, som det er all god grunn til å ta kraftig avstand fra.

18 kommentarer:

Anonym sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
Bjørn Olav sa...

Vedkommende som har skrevet kommentaren er utestengt fra bloggen.

Anonym sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
Bjørn Olav sa...

Ivar Kvistum bør respektere at han ikke lenger har tilgang til å kommentere på denne bloggen.

Anonym sa...

Hvilken grunn skulle noen ha for å respektere en fariseer og hykler som Bjørn Olav Hansen?

Bjørn Olav sa...

Jeg lar denne kommentaren stå, så får bloggens lesere se hvilket nivå Ivar Kvistum legger seg på. Hans utilslørte hat viser seg så tydelig. Men flere kommentarer får du ikke på trykk. Jeg er grundig lei av dine forsøk på å skrive kommentarer, enda du er utestengt fra bloggen.

Anonym sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
Anonym sa...

Ja bjornolav.man ska inte bli förvånad över något egentligen nu.Jesus varnar oss ju för allt som kommer att ske,när vi har nått fram till slutet av denna tiden!Och ännu mer aktuellt blir det att krypa NÄRA NÄRA JESUS!
Jag kom att tänka på en sak som jag upplevde en sommarkväll för två år sedan,när jag satt på balkongen. Det var fullmåne,och så vackert.Jag tänkte så vacker månen är,hur kan det komma sej?Så gick tanken vidare, att det är solen som lyser på den tomma månen,och den återger solens vackra sken!
Ja, sa jag i mitt hjärta,jag vill vara som månen tom på allt mitt eget,så att Jesu kärlek och ljus ska lysa i mitt hjärta utåt så människorna ser Jesus stråla fram ur mitt inre!
Alltså, det är det vi behöver idag idag
mer,mer och närmare Jesus!
Ha en god natt,och Herren ska omsluta dej!Fridsh.Karin

Anonym sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
Anonym sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
Anonym sa...

Käre BjornOlav,
Låt allt detta som den här personen skriver bara rinna bort!
Kom ihåg att "HERREN ÄR MED DEJ DU STARKE STRIDSMAN!DU ÄR INNESLUTEN I JESU FAMN"!!!
Karin

Bjørn Olav sa...

Takk Karin. Herren kjenner til dette.

Anonym sa...

Det er ikke annet å forvente fra Kvistum, han fornekter jo Gud og Guds allmakt.

Mvh.: Birgir

Anonym sa...

Er det berre hat som driv dei, eller er dei ein teologisk, om enn pervertert logikk bak det dei gjer?

Såvidt eg forstår står dei for ein ekstrem og forvrengt hyperkalvinisme. Eg såg dei hadde eit TULIP skilt i kyrkjerommet og Billy Graham vart utskjellt for å vera arminianist.

mib

Anonym sa...

Arminianist,- har nettopp gjort såvidt et lite bekjentskap med en Armin Gesswin via en bok om bønn av Fred Hartley (den 3.,du verden!)
Kjøpte nettopp 3 bøker gjennom forlaget Friheten, har såvidt beg. å lese den om Armin, kan utskjellingen henspeile på denne Armin G. , som skal ha vært den som gjennom bønn hjalp Billy Graham i sitt første crusaders eller hva det heter.
En vekkelse skal ha bli startet utifra det på 50-tallet?
Av en eller annen grunn er jeg litt mistenksom overfor den sistnevnte, pga. noen uttalelser fra ham i det siste, som visstnok går ut på at alle behøver ikke og bli frelst gjennom korset, lenger.
Merkelig uttalelse, hvis det er sant, da.

De virket utrolig sprø, disse menneskene, men av en eller annen grunn fikk jeg litt respekt for dem!
De var ikke styrt av hat, slik jeg ser det, men av en ærlig overbevisning.
(Men mye rart har vært styrt ut av det)
Og noe hedensk er det ved det og tilbe det amerikanske flagget,også.
(frihetsgudinnen,også, forresten, hva henspeiler hun på, er det en avart av en slags himmeldronning, som jo er hedensk, på samme måte som tilbedelsen av Maria også er?)

Jeg kjøper sjelden alt av noen, det jeg ikke forstår eller liker, lar jeg ligge, særlig der hvor det gså er mye nyttig og hente, som f.eks. på denne bloggen.
Da tar jeg det gode og lar det andre ligge.
Tror ikke jeg kjøper alt her heller.
Jeg ble allikevel litt grepet av alvoret til disse menneskene .
Noe sier meg at de har rett i noe.
Alvoret er mye større enn den virkeligheten vi kristne lever i.
Har de fleste kristne i dette o.a. land, nok gudsfrykt?
Forstår vi virkelig at vi har grunn til og unnfly helvetet?
Eller skal vi tro som katolikkene , at vi kommer til et nusselig lite sted som heter purgatoriet/ skjærsilden,
- er vi heldig/ uheldig om noen ber for oss mye nok, eller ikke(!)
unnslipper vi alle.
Helvete blir forbigått i stillhet.
V har et helvete og unnfly og en himmel og vinne, tror vi egentlig på det?

Mvh. Wenche J.

Bjørn Olav sa...

mib

Jeg tror det er en helt riktig observasjon: Bak hatet til Westboro-sekten ligger en pervertert teologi. I tillegg til de ekstreme synspunktene, så ligger det også en eksklusivitet som også er fullstendig ubibelsk. De regner seg selv om de eneste sanne troende, og de eneste som kommer til himmelen. Altså 70 mennesker! Så vidt jeg kunne se av programmet har de intet ønske å evangelisere, i den forstand at mennesker skal bli frelst. Siden de 70 er de eneste som blir det, og eventuelt mennesker som slutter seg til dem, så er det Guds dom de forkynner.

Men vårt kall er å formidle Bibelens budskap med kjærlighet, og gi våre liv for andre, for at de skal bli frelst. I denne nådens tidshusholdning som vi ennå er i, skal vi forkynne Jesus som korsfestet og oppstanden og leve som lys i verden.

Bjørn Olav sa...

Wenche J

Arminianisen er et teologisk syn som stammer fra Jacobus Arminius (1560-1609), en nederlandsk teolog. Arminius angrep Calvins predestinasjonslære (læren om forutbestemmelsen), noe som forårsaket en heftig lærestrid. Siden Norge ikke har hatt noen stor innflytelse fra kalvinismen har dette vært en "uaktuell" problemstilling hos oss. Vår teologiske innflytelse er jo først og fremst luthersk.

Så fint at du har kjøpt boken om Armin Gesswein. Han var virkelig en mann av Gud, en bønnens og vekkelsens mann.

Du har en skarp observasjonsevne, Wenche J! Jeg er enig med deg at vi til en viss grad har noe også å lære av disse folkene! Først og fremst dette: fortapelsens grufulle realitet, og at livet har et alvor som også må formidles. Om vi kunne ta med oss det, og la hatet ligge - for det er jo så fjernt som man kan komme Jesus - så har vi lært noe denne gangen også!

Må Herren rikelig velsigne deg!

Anonym sa...

Litt på sida av innleggget, men Wayne Grudem har eit kapittel i boka "Systematic Theology" - kapittel 16 "Gods providence". Her er det gjort greie for det arministiiske og kalvinistiske synet.

I samband med debatten om "nådeforkynnelsen" har eg også "rota" meg litt bort i teologiske posisjonar som ikkje er vanlege her heime - "New covenant theology". Bakteppet her er debatten mellom kalvinistar og dispensasjonalistar.Interssant lesnad - berre ein ikkje rotar seg heilt vekk i teologiske spissfindighetar.

mib