fredag, juni 06, 2008

Sommeren er evangeliseringstid! Her finner du hjelpemidlene





Sommeren er en glimrende tid for evangelisering! Nylig uttalte broder Andreas at vi burde tenke at ferieturen til f.eks et muslimsk land, burde være en mulighet til å ta med bibler på dette landets språk og eventuelt pakke med seg noen bøker til hjelp for de kristne. Frihet forlag har lagt til rette for evangelisering denne sommeren ved å lage ulike buttons som du kan feste på jakkeslaget, på en veske etc. To av disse buttons ser du her. Forlaget har også kommet med en nyutgave av en klassiker fra Edin Løvås. Den heter "Gud har et ansikt" . Dette er etter min mening den beste evangeliseringsboken vi har på norsk for tiden. Den henvender seg til alle slags aldersgrupper, og er lettskrevet og forståelig. Mange snakker jo om Gud i dag, men det er ofte en "kraft" eller en "atmosfære" de snakker om. Edin viser at Gud har fått et ansikt, og det er fordi Gud er blitt menneske i Jesus. Han tar for seg de ulike gudsbildene, og fremhever det største av dem alle: Kristus. Benytt disse buttons til å komme i kontakt med folk, og kjøp inn en bunke av Edins bok. Kanskje det vil resultere i at du ser mennesker frelst denne sommeren! Det er verd forsøket. Flere ulike buttons og boken til Edin finner du på: http://www.frihet.no/

6 kommentarer:

Anonym sa...

BjornOlav:
Jag tänkte på när jag läser din blogg idag,hur viktigt det är att gå ut till folket,med evangeliet!Kommer inte folket till kyrkan,så måste vi gå ut till folket!En sak som nästan helt har kommit bort det är närradion.Känner du till en som heter Curt Westman?Han har hand om programmet Norea Radio.Och han har varit bott i Norge,men jag vet inte var.
Idag firar vi Sveriges Nationaldag
6 juni!Men man märker inte så mycket av det.Sverige det är inte vad det har varit längre!
Jag har nyss läst Hemmets Vän,och det är en insändare som skriver om skolavslutning i kyrkan.Det har ju blossat upp en strid,var eleverna ska fira skolavslutningen!
Jag citerar ;Bakgrunden är givetvis denna att invandrare med annan trosuppfattning än den kristna kommit till Sverige.Skolavslutningarna flyttas av rädsla för att inte stöta sig med dessa invandrare,eller nya svenskar:Jag hade själv en ins. i VLT för ett år sedan och jag skrev: ;Sverige,har du glömt din Gud?
Ett förslag om stopp för psalmer på skolavslutningarna?Och detta för att det skulle störa ateister och muslimer? Det kommer för mig när Jesus grät över Jerusalem!
Jag gråter med Honom över ett Sverige,som mer och mer vänder Honom ryggen!Jesus som har gjort allt för oss!
Kan du tänka dej att detta inlägg kom in?
Jag har en massa inlägg som jag klippt ut,som har varit intagna i VLT.Är du intresserad,så kan jag kopiera dom och sända dom till dej?
Hur är det med din hälsa BjornOlav?Du vet att jag ber för dej.
Ja ha en välsignad dag!
Karin

Anonym sa...

Ett förtydligande.
Lite otydligt skrivet kanske,men ins.till vlt,det var den ins.som jag själv skrev.
Karin

Anonym sa...

Bjørn Olav:

Jeg har lenge hatt sans for Edin Løvås, så jeg skal ikke protestere der.

Jeg har heller ingenting mot evangelisering. Tvertimot synes jeg det er et paradoks at vi har overlatt til "tjenestegavene" å virke i de tjenester, og nådegaver de først og fremst bare er satt til å utruste menigheten til å virke i.

Men jeg har faktisk litt problemer med buttons o.l. med sukkersøte budskap på.

Elsker Jesus deg, og meg? Selvsagt! Med denne type buttons blir rett og slett søtt, og klissete for mange menn, meg inkludert.

Nå føyer forsåvidt dette bare seg inn i rekken av problemer med den femininiserte kirken. (og dette har ingenting med liberalteologi å gjøre, flere av de mest konservative menighetene er nettopp de mest feminine.)

Det er faktisk et stort problem over store deler av verden at Kirken er så tilpasset kvinner, deres væremåte, og deres spiritualitet at den blir fremmedgjørt, og lite relevant for menn.

Et spørsmål jeg stadig sitter igjen med er om vi har feilet i å nå menn, og å ha en utrykksmåte som tiltrekker menn, eller om det går dypere, og kristendommen, og vår spiritualitet rett og slett er veldig feminin, og mer fremmed for menn, enn kvinner.

Men tallene taler klart. Det er LANGT flere kvinner enn menn i menighetene over store deler av verden.

Spessielt karismatikken er veldig feminin, noe vi også ser i karismatikkens motstykke, new age hvor en enda mer overveldende majoritet er kvinner.

Parerelt ser vi et annet fenomen hvor faktisk svært mange menn søker til islam, nettopp fordi islam virker mer tiltrekkende, og relevant for menn, enn for kvinner.

I USA har denne problematikken fått resultatet at man bla. har fått egne rendyrkede mannskirker som en protest mot feminiseringen av menighetene, og nedtrykkingen/fraværet av rom for mannens spiritualitet, utrykksmåte, fellesskap etc.

Mvh.
Lars

Bjørn Olav sa...

GRATULERER SÅ MYE MED SVERIGES NASJONALDAG! Måtte Herren rikelig velsigne alle som bekjenner seg til Ham, og måtte Han sende vekkelse over landet. Jeg takker Gud for det jeg har lært gjennom Hans svenske barn. Ikke minst takker jeg Gud for den velsignelse og hjelp jeg har fått gjennom Emil Gustafsons skrifter.

Men det er tragisk å se hvordan både Sverige og Norge har fjernet seg mer og mer fra Gud, og den kristne arven som våre land har. Eksemplet ditt er ganske illustrerende.

Jeg har snakket med Curt Westman pr brev, mens han var leder for den norske avdelingen av Åpne Dører. Jeg tror han den gangen bodde på sørlandet, kanskje Kristiansand?

Bjørn Olav sa...

Lars:

Du vet jeg er så gammel at da jeg var ungdom var buttons noe mange av oss gikk med. Jeg var ganske aktiv i antikrigsmiljøet, og var tidlig med i noen marxist-leninistiske grupper, som ble forløperen til tidligere Arbeidernes kommunistparti (AKP ml) Når så Jesusvekkelsen brøt løs tidlig på 70-tallet, var ikke buttns mindre populært. Og for meg ser det ut til at dette er et virkemiddel mange bruker. En skal ikke vandre lenge langs Karl Johan før en støter på noen "avdanka raddiser" som selger buttons, og det virker som det er populært blant ungdom. Og jeg trodde da du, med dine anarkistiske "tilbøyeligheter" synes buttons var topp! :D

Men så til "alvoret". Du kommer inn på en meget interessant problemstilling. Jeg tror du snakker om noe som berører mange menn. Har du vært innom nettsiden til John Eldridge? Der finnes det mye interessant når det gjelder denne problematikken. Jeg tror den heter "Ransomed Heart". På norsk har Prokla Media utgitt flere av hans bøker, blant annet "Slipp deg løs, mann!"

Anonym sa...

Heisann Lars (og Bjørn Olav)!

Hvis du stikker innom nettsida til Frihet www.frihet.no så vil du se at de buttons Frihet selger er av ulik type. Noen er ikke bekvem med å ha buttons med hjerte og Jesus elsker deg/meg. Men de kan kanskje tenke seg å gå med budskapet: "Det var en som døde for deg!" Eller bare et kors. Ett er iallfall sikkert, går du med noe slik åpner det seg muligheter for samtale. Dette handler vel mer om å åpne muligheter. Så er vi forskjellige i personlighet og vil derfor ikke trives med å gå med de samme uttrykkene på buttons. Men her kan du altså velge.

- Ulf Magne