tirsdag, juni 17, 2008

Den åndelige rustningen, del 6


Jeg vet ikke helt hvorfor, men da jeg satte meg ned for å skrive om den delen av den åndelige rustningen som kalles for "troens skjold", så kjente jeg på en dyp glede. Ja, jeg vil driste meg til å kalle den en "triumferende glede". Om denne delen av den åndelige rustningen heter det: "Grip fremfor alt troens skjold, som dere kan slokke alle den ondes brennende piler med." (Ef 6,16)


Viktighetsgraden av denne delen av vår åndelige beskyttelse beskrives jo betegnende med disse ordene: "Grip fremfor alt ..." Og legg også merke til at dette handler om en aktiv handling fra vår side: "GRIP....!" Dette er ikke noe som bare kommer av seg selv.


Soldater på den tiden hvor dette bildet er hentet fra bar skjoldet med venstre hånd. Da var de i stand til å sving sverdet med høyre, og samtidig beskytte kroppen mot mot piler og kastespyd. Soldaten kunne også skjule seg bak skjoldet.


Nå er det flere ulike innfallsvinkler vi kan bruke når vi skal snakke om troen. I denne sammenheng vil jeg bruke ordene fra Hebr 12,2: " ... med blikket festet på Jesus, han som er TROENS OPPHAVSMANN OG FULLENDER..."

Troen begynner og har sitt siste ord hos Jesus! Det gir meg håp når jeg kjenner på at troen min kunne vært større. Troen holder fram Kristus og Hans ord mot satans angrep, og vårt liv skjuler vi bak Hans. Han er vårt skjold og vårt verge. Det handler altså ikke om troen på min tro, men troen på og vissheten om syndernes forlatelse i Hans navn. Det handler om troen på Kristi fullbrakte frelsesverk på Golgata kors. Det er dette skjoldet jeg rekker fram. Skjoldet er dette:


"Dere er jo døde, og DERES LIV ER SKJULT MED KRISTUS I GUD." (Kol 3,3)


Etter hvert som årene går blir ordene fra 1.Joh 1,7 og 1,9 mer og mer dyrebare for meg:


"Men dersom vi vandrer i lyset, likesom han er i lyset, da har vi samfunn med hverandre, og Jesu, hans Sønns blod renser oss fra all synd .... Dersom vi bekjenner våre synder, er han trofast og rettferdig, så han forlater oss syndene og renser oss fra all urettferdighet."


Det kommer tider da satan plager oss med våre synder. Også de som er bekjent. Når det skjer trøster jeg meg med ordene fra 1.Joh 3,20:


"For om vårt hjerte fordømmer oss, så er Gud større enn vårt hjerte, og kjenner alle ting."


Troen peker i en retning: Til korset.

Ingen kommentarer: