søndag, juni 14, 2009

Ahmadinejad vil hjelpe en falsk profet - derfor truer han med Israels ødeleggelse




For å forstå hvorfor Irans despotiske president ivrer slik for å skaffe seg atomvåpen, og utslette Israel, bør man ha kjennskap til en av hovedsøylene i Sjia-troen, nemlig mytene om al-Mahdis gjenkomst. Han er den 12. imam, som forsvant i år 941 e.Kr. da han var fem år gammel. Han ble usynlig, men nærværende blant jordens befolkning. Han vil dukke opp i de siste dager for å føre krig mot dem som ikke aksepterer islam som religion. Ahmadinejad ser på seg selv som en utvalgt som vil kunne bruke atomvåpen for å forberede al-Mahdis gjenkomst. Hvor absurd dette kan høres ut, så er dette selve drivkraften til Ahmadinejad hat mot Israel og jødene. Ifølge profetiene lander al-Mahdi i Jerusalem, på klagemuren, og muslimene vil ta imot ham. Israel vil tilintetgjøres før hans gjenkomst fordi han kan ikke lande i Jerusalem nå, for israelske soldater vil drepe ham "slik de drepte alle profeter og sendebud tidligere." Derfor må omstendighetene bli modne, dvs. Israel bli borte.


I følge forfatteren Walid al-Kubaisi sa Ahmadinejad i april i fjor at "Israel må tilintetgjøres med én storm". Stormen er klart ikke en vind, men han peker, ifølge den billedlige retorikken, på en atombombe. Fjernsynet viste en militærparade i Teheran, der det står på raketten Shahab 3, som er laget i Iran for å nå Israel: "Israel må utraderes fra kartet."


Ahmadinejad hører til skolen "al-Hudjatiya" innenfor shia-islam. I følge forfatteren Walid al-Kubaisi, tror denne skolen følgende:


1) Al-Mahdi styrer verden gjennom sitt fravær. Derfor sa Ahmadinejad at "Bush kan ikke hindre Allahs vilje", for begivenhetenes gang, ifølge denne tro, er uunngåelig og i favør av al-Mahdis planer som Ahmadinejad omsetter i handling.


2) Al-Mahdi velger 36 poler fra enhver generasjon for å bære universet og hindre det i å falle sammen. Disse 36 polene kan ikke gjenkjennes av utenforstående, men kan en sjelden gang merkes via gjerninger. Ahmadinejads beundrere i Iran insisterer på at han er en pol, noe han aldri har avvist. Walid al-Kubaisi skriver følgende:


"Etter at han holdt en tale i FN i juni 2006, fortalte hans sekretær at da han startet sin tale, ble han omringet av en glorie av grønt himmelsk lys. Verdens ledere satt fjetret i sine stoler i 28 minutter og lyttet til ham i ekstraordinær stillhet. Ahmadinejad kommenterte dette med at han personlig følte dette lysets nærvær."


Den åndelige lederen for Ahmadinejad, ayatollah Yazdi, har sagt al-Mahdi selv har valgt ham ut, derfor er det en religiøs plikt å stemme på ham. Ahmadinejad sa selv at han deltok i valget etter Khalwah. Khalwah er et mediteringsmøte der man kan innkalle al-Mahdi og føle hans nærvær og be ham om svar på bønn.


Walid al-Kubaisi skriver:


"Troen på dette forsterkes med handlinger: På et regjeringsmøte med Irans statsråder, foreslo visepresident Perviz Dawodi å undertegne en avtale med den skjulte imam al-Mahdi. Ahmadinejad og alle statsrådene undertegnet avtalen som en pakt mellom al-Mahdi og Ahmadinejads regjering."


eg anbefaler bloggens lesere om å ta seg god tid til å lese Walid al-Kubaisi's innlegg i Aftenposten. Du finner det her:


http://www.aftenposten.no/meninger/kronikker/article1829049.ece

2 kommentarer:

Anonym sa...

I all hovedsak en veldig god artikkel som ikke minst har klart å styre unna alle fallgruvene som omgir et tema som dette.


Et par ubetydeligheter kan riktignok nevnes som F. eks at det bare er tolver-retningen innen shia-islam som forventer mahdi i form av den tolvte i rekken.



Videre er hva som driver Ahmedinejad kanskje en smule forenkelt, og litt for skråsikkert i forhold til hva vi kan vite.
.
Men for min egen del er det nettopp dette med mahdi som gjør at jeg frykter Ahmadinejad mer enn enhver despot.

Det kan også nevnes fatalismen du nevner gjelder for all islam (at alt som skjer er allahs vilje, insjallah) og er ikke spessielt knyttet til den skjulte iman, tolver-retningen, eller shia.

Walid al-Kubaisi er foresten en person jeg alltid leser artiklene til når jeg kommer over dem.

Og som sagt en godt skrevet, enkel og saklig artikkel du har skrevet her blottet for de store konspirasjoner og myter.

Mvh.
Lars

Anonym sa...

Etter å ha lest noen av innleggene dine viser det seg at du er en meget forstyrret person. Blir kvalm av å lese alt det dritet du klarer å gulpe opp. Synes virkelig synd på deg pastor.