fredag, juni 19, 2009

En bønnemisjonær i USA - flere bønnemisjonærer i Norge



Begrepet "forbønnsmisjonær" er kanskje nytt? Men det er helt i tråd med det Gud gjør mange steder på jorda i dag: Han reiser opp menn og kvinner som har et genuint kall til å leve som forbedere, og pløye opp det harde jordsmonnet slik at det skal bli lettere å så Guds ord og se at det spirer og gror!

Joshua Hawkins (bildet) er en slik forbønnsmisjonær. Han er det på heltid. Født og oppvokst i det sørlige New Hampshire i USA, i en god kristen familie. Han tilbrakte barndommen i en flott menighet. Etter en bachelor grad ved Universitetet i Massachusetts, fikk han en god og høyt betalt jobb som dataingeniør. Joshua Hawkins gikk nemlig ut med toppkarakterer.

I forbindelsene med studiene opplevde Joshua at Herren begynte et dypt verk i hans hjerte. Dette førte til at han sammen med noen venner møttes for bønn og lovprisning. Gud begynte også å gjøre dype ting med dem. Joshua spurte seg selv om det virkelig var meningen at han skulle bruke de neste 40 årene av sitt liv til å sitte på et kontor. Dermed begynte han å be om at Gud konkret måtte vise ham veien han skulle gå.

Etter litt frem og tilbake åpnet Gud en dør. Joshua Hawkins meldte seg på et seks måneder langt kurs som går under navnet "One Thing" (Ett er nødvendig, med henvisning til fortellingen om Martha og Maria). Dette kurset drives av International House of Prayer i Kansas City. Her har det pågått kontinuerlig bønn og lovprisning siden 1999. I forbindelse med oppholdet i Kansas opplevde Joshua at Gud kalte ham til å være fulltids bønnemisjonær, og han tilbringer nå mye tid i bønn for vekkelse og fornyelse for sitt hjemland og for verden.

Det er min bønn at Gud skal reise opp mange slike som Joshua Hawkins.

Den tjenesten vi arbeider med er i ferd med å utvikle et konsept for opplæring av bønneteam som skal reise rundt i Norge for å be på ulike steder. For tiden er kursopplegget under utarbeidelse. Stedet hvor kursene skal holdes er også bestemt, og vi er i ferd med å legge siste hånd på et opplegg med egen bønnebuss som teamene skal bruke. Mer informasjon om dette kommer snart.

I mellomtiden kan du lese mer om Joshua Hawkins her:

http://www.joshuahawkins.com

La oss huske ham i våre bønner.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hvis vi får 1000 som i kraftgjerninger ber med den ivere som disse som du har tatt frem nå vil både Norge å Iran få vekkelse.
Broder i kristus

Anonym sa...

Er det noen som kjenner at Gud kaller til tjeneste?

Stener