mandag, juni 08, 2009

Jerusalem i fortid, nåtid og profetisk framtid, del 3



Vi har nettopp feiret pinse. I den forbindelse har vi lest Joels profeti om Åndens utøselse over alt kjød. I det samme kapitlet vi kan lese om profetien som ble oppfylt den minnerike 1.pinsedag i Jerusalem, kan vi også lese disse profetiske ordene:

"Herren skal brøle fra Sion og løfte sin røst fra Jerusalem. Himmelen og jorden skal skjelve. Men Herren skal være en tilflukt for Sitt folk, og en festning for Israels barn. Da skal dere kjenne at Jeg er Herren deres Gud, som bor på Sion, Mitt hellige berg. Da skal Jerusalem være hellig, og ingen fremmede skal fare gjennom henne igjen." (Joel 3,21-22)

Det er Løven av Juda: Jesus, som skal brøle denne dagen da Gud dømmer folkeslagene. Det er ikke bare profeten Joel som har profetert om at jorden kommer til å skjelve. Det gjorde også profeten Haggai, og Hebreerbrevets forfatter gjengir denne profetien:

"Hans røst rystet jorden den gang. Men nå har Han lovt og sagt: Enda en gang ryster Jeg ikke bare jorden, men også himmelen. Dette: Enda en gang - gjør det klart at de ting som blir rystet, skal bli borte fordi de er laget, for at de ting som ikke kan rystes, alltid skal bestå." (Hebr 12,26-27 og Haggai 2,6-7. Det Hebreerbrevets forfatter ikke siterer er versene 21-22 i kapitel 2 hos Haggai: "Jeg skal styrte kongerikenes troner. Jeg skal gjøre slutt på makten til folkeslagenes kongeriker..."

Jeg tror vi begynner å merke disse rystelsene allerede. Finanskrisen, trusselen om en verdensomspennende pandemi, er bare to nøkkelord. Men det kommer også til å skje noe i forbindelse med kampen om Jerusalem. Hos profeten Sakarja kan vi nemlig lese:

"Se, Jeg vil gjøre Jerusalem til en tumleskål for alle folkene rundt omkring ... På den dagen skal det skje: Jeg skal gjøre Jerusalem til en løftestein for alle folkene. Alle som vil løfte den bort, skal sannelig bli flerret opp, selv om alle jordens folkeslag er samlet mot den." (Sak 12,2-3)

En tumleskål er et beger hvis innhold får mennesker til å svaie. Stakkars den politiker, konge, president eller pave, som forsøker å løfte på Jerusalem. De kommer til å forløfte seg og brekke ryggen! Herren vil nemlig stride for denne byen, som er Hans, og som Har har gitt til sitt folk. Historisk har alle som har forsøkt å ta Jerusalem, falt. De siste var tyrkerne og britene. Forsøker man å frata jødene Jerusalem får man banesåret.

(fortsettes)

1 kommentar:

leins sa...

Hei Bjørn Olav!
Et kjempeflott bildet av Jesu to sider: disse to praktfulle skapninger fra dyreverdenen.

Lammet: det forsvarsløse og ydmyke! - Kjørte forbi en av de mange saueflokkene her på Jæren, hvor vi for tiden oppholder oss. Altid et sterkt syn å se lammene som holder seg nær til moren.

Løven: det autoritære og kraftfulle! - Har alltid vært en stor beundrer av disse flotte dyrene i kattefamilien. Har en "miniutgave" av dette dyret heime. Det en kaller huskatt!

Ønsker deg Guds velsignelse over dagen og din gjerning