søndag, juni 14, 2009

Hva gjør du for å vinne noen for Jesus?



Den siste tiden er et ord fra apostelen Paulus blitt så levende og viktig for meg. Det handler om det han skriver i 1.Kor 9,22 og særlig den siste delen av dette verset:

"For de svake ble jeg som en svak, så jeg kunne vinne de svake. Jeg er blitt alle ting for alle mennesker, så jeg i alle fall kan frelse noen."

Jeg har fått en slik nød for hjemstedet mitt. I storkommunen her bor det 30.000 mennesker, de færreste av dem er frelst. Det ser ut til at Paulus benyttet en hver anledning til å fortelle noen om Jesus, jeg gjør ikke det. Og det er blitt en nød for meg at jeg ikke forteller om Jesus til de jeg møter. Joda, jeg vet så klart at jeg ikke skal dytte budskapet på folk, og at jeg bør opptre viselig, men det får da være måte på viselighet også, om man skal være redd for å tale om den man har kjær!

I går begynte jeg på en bok av C.H. Spurgeon. Jeg innrømmer at jeg setter ham høyt blant de forkynnerne jeg gjerne lytter til. Boken heter: "The Soul Winner", og handler om nettopp det: sjelevinning. Spurgeon, pastoren for Metropolian Tabernacle i London, sier det rett ut: "Sjelevinning er hovedbeskjeftigelsen for hver sann troende." Intet mindre. Men er deet slik. Dessverre ikke. Kanskje det betyr at vi egentlig ikke er "sant troende"? Hvor mange får du med deg til himmelen? Har du vitnet for noen - noengang? Bedt med noen til frelse?

Jeg sier ikke dette for å fordømme, men for å legge ansvaret inn over oss. For vi har et ansvar. "Dere ER mine vitner", sa Jesus. Er vi?

Jeg kommer tilbake til innholdet i denne boka, men nå er den så rystende aktuell for mitt eget vedkommende at jeg må få den litt på avstand, og innholdet må trenge dypt inn i meg og endre min måte å leve på og bruke livet på.

Vi kommer definitivt til å ta noen nye skritt de kommende ukene. Derfor ber vi om din forbønn. Hva som skjer kommer vi snart tilbake til, men det handler om sjelers frelse.

Hva kan jeg gjøre for å vinne noen?

7 kommentarer:

Anonym sa...

Vil minne Gud om at dere tar de rette skrittene og blir på den veien Gud har staket ut for dere.
Vær Velsignet.

Hilsen karin.

Petter sa...

Dette er virkelig alvorlig og viktig. Jeg og de fleste kristne jeg kjenner, gjør så altfor lite for å advare de ufrelste som vi omgås daglig. Vi trenger å be om visdom og mer kjærlighet og oppfinnsomhet. Kanskje vi også kan be om å få en nøkkel som kan åpne opp for evangeliet? Noe overnaturlig? Jesus har iallefall sagt at uten ham kan vi ingenting gjøre. Hvis vi handler i egen kraft og mennesklig iver, blir det neppe guddommelige resultater. Dette må likevel ikke bli en unnskyldning for ikke å gjøre noe med saken, men heller et insentiv til å søke Guds ledelse.

Bjørn Olav sa...

Takk, Karin, vi ber om at vi skal ta de rette stegene nå, og opplever at vi gjør det. Må Herren rikelig velsigne deg.

Bjørn Olav sa...

Petter, for meg er dette blitt en virkelig nød, som jeg opplever Gud har lagt på meg. Jeg tror det er viktig at det er Gud som skaper nøden, slik at vi ikke drives av dårlig samvittighet. Jeg skulle så inderlig ønske å se flere mennesker frelst, både i nærmiljøet, og i byen hvor vi bor. Jeg tenker på alle som går evig fortapt, og hvor verdifull èn sjel er for Gud.

Karin sa...

Det är en längtan som finns inom mej när jag sjunger denna sång;

"När Golgata här stilla jag begrundar,och ser,vad Jesus gjort för mej!
Då gripes hjärtat av en stilla längtan,att göra något Mästare för dej!
Säg har jag räddat någon själ från döden?
Och någon syndare från vilsam stig?
Jag säkert kunnat göra nåt för Jesus!
När Han,så mycket gjort för mej!"

Ja,låt oss be om att Gud lägger på oss denna nöd för människorna,och att vår bön ska bli varje morgon när vi vaknar;

"Jesus!
Här är jag!
Idag vill jag gå med dej dit du för mej,med villigt hjärta!
Låt mej först bara få vila stilla i Din famn,sedan Jesus går vi tillsammans till de uppdrag som Du har för mej!Ja,Amen!
Karin

Anonym sa...

Karin, den sangen du siterer hørte jeg for første gang i min ungdom på et stevne. Den talte så sterkt til meg, og gjør det nå og når jeg leser den. Må Gud hjelpe oss til å være våken for de gjerningene Han legger i vår vei.
La oss gå inn i den nye uken med en brennende lengsel etter å være akkurat der Gud vil ha oss, si de rette ordene til de menneskene Han lar oss møte.
Hilsen karin.

Karin sa...

Ja Karin, jag känner också att detta ligger så varmt i mitt hjärta,detta att få göra något för Jesus!
Hela sången lyder;

När Golgata här stilla jag begrundar,
och ser vad Jesus Gjort för mig!
Då gripes Hjärtat av en Helig längtan!
Att göra något Frälsare för dig!

Kör:
Säg har jag räddat någon själ från döden?
Å,någon syndare från villsam stig?
Jag säkert kunat göra nåt för Jesus!
När Han,så mycket gjort för mig!


Jag slösat bort så många dyra timmar,
och givit Jesus några få!
Jag har ej Älskat Honom som jag borde!
Att så jag handlat kan jag ej förstå?

Kör:...

Ej längre vill jag dröja ner i dalen!
Nej uppåt ställer jag min färd!
Jag ville gripas av Guds Stora Kärlek!
Och Vittna om den för en sargad värld!
Kör:...

Denna sången tycker jag rymmer Hela Guds Frälsningsverk!
Vad Gud har gjort för oss syndare,och vad vi vill göra för Jesus,låta andra människor få höra om Honom när vi tagit emot Honom i vårt Hjärta!
Karin