fredag, juni 05, 2009

Kvinneforbundet i Ukraina feirer 60 år og sender ut 10 misjonærer








Kvinneforbundet til De evagelisk kristne/Baptistene i Ukraina kan i disse dager feire sitt 60 års jubileum. Arbeidet begynte i Vinnitsa, og det var nøden for å vinne barna for Jesus og bevare familien som gjorde at initiativet ble tatt. På den tiden var det forbudt å drive barnearbeid, men disse kvinnene tok påkjenningen med trakassering og forfølgelse fra myndighetens side på seg og arbeidet har siden starten båret rike frukter.

Initiativet til å starte Kvinneforbundet ble tatt i bønn, og drevet frem i bønn. Bønneansvar har de ukrainske baptistkvinnene ikke bare tatt for dette arbeidet, men de har vært aktive på bønnefronten både nasjonalt og internasjonalt. Den internasjonale kvinnebønnedagen har hatt stor oppslutning i Ukraina i alle år.

Flere av kvinnene i Kvinneforbundet har betalt en høy pris med sine egne liv for det arbeidet de har drevet gjennom disse årene. Uredd har de forkynt evangeliet til naboer og venner, og mange er de som gjennom dette arbeidet er vunnet for Guds rike og evigheten. Når jubileet nå skal feires, gjør de det ved å sende ut 10 misjonærer!


Ingen kommentarer: