søndag, april 25, 2010

Svenske fribaptister demonstrerer mot svensk asylpolitikk

En ny gruppe som kaller seg De frie Baptisterna gjennomførte fredag en ikkevolds-aksjon inne i Migrationsverkets lokaler i Örebro. Gruppen krever en stans i tvangsutsendelser av asylsøkere. Baptistene som demonstrerte satte seg i foajeen i lokalene til Migrationsverket, og nektet å forlate lokalet da Migrationsverket skulle stenge for dagen. Politiet ble da tilkalt og demonstrantene ble ført ut av lokalet. Om demonstrasjonen får følger for dem vites på nåværende tidspunkt ikke. Diskusjonene om tvangsutsendelse går høyt i Sverige for tiden, og flere kristne har engasjert seg.

Initiativet fra de svenske fribaptistene er nytt, og viser at man nå er villig til å bruke kjente ikkevoldsmetoder for å sette søkelys på skjebnen til flere av de som sendes tilbake. Vi kjenner til at også kristne asylsøkere som har oppholdt seg i Sverige, er sendt tilbake til land hvor de blir utsatt for svært farlige situasjoner. Det samme er tilfelle i Norge.

Skulle noen av de som deltok på denne aksjonen lese dette, vil jeg være takknemlig om de skrev til oss på: pilegrimskommuniteten@yahoo.com

Se også:
http://www.dagen.se/dagen/article.aspx?id=210251

2 kommentarer:

Petter sa...

Jeg tror det er viktig for oss kristne å engasjere oss når vi ser at myndighetene f.eks. ikke bryr seg om at muslimer som har konvertert til kristendommen, står i fare for å bli drept eller torturert om de blir tvangssendt tilbake til det muslimske hjemlandet sitt. Norske myndigheter sier gjerne at de får leve i fred dersom de holder troen for seg selv. Men alle troende har da rett til å gi uttrykk for sin tro?! Dessuten betviler norske myndigheter ofte ektheten i en omvendelse, selv om en norsk pastor eller menighetsleder dokumenterer at vedkommende eks-muslim har et klart kristent vitnesbyrd og bekjennelse.
Jeg jobber selv med asylsøkere og har flere ganger sett frykten lyse ut av øynene til folk som har fått avslag på sin asylsøknad.

Bjørn Olav sa...

Jeg tror at norske kristne i langt større grad enn før, bør engasjere seg i skjebenen til mennesker som lider. Selv har mitt liv blitt beriket og utfordret i møte med mange asylsøkere. Lik deg har jeg sett fortvilelsen og frykten, og også delt deres gleder når noen har fått bli.