mandag, april 05, 2010

Russisk politimann ble pastor for døve

Da den russiske politimannen, Pavel Sennikov (bildet), så revolveren som ble rettet mot ham, trodde han at det var slutten på hans liv. Da så han at mannen trykket på avtrekkeren først en gang, så en gang til, uten at noen skudd ble avfyrt. Pavel Sennikov døde ikke den natten, men hans liv ble totalt forvandlet.

Selv om han ikke var en kristen, trodde han at Gud hadde reddet hans liv. Han fikk høre om en gruppe som kom sammen for å diskutere religiøse og filosofiske spørsmål og ble interessert. Det skulle vise seg å være en husmenighet drevet av misjonærer fra Sørstatsbaptistene. Han ble med i gruppen, og fikk et radikalt møte med Jesus. Takknemlig for å frelsen og for å få fortsette å leve bestemte han seg for å gjøre noe for Guds rike. Etter hvert som han vokste i troen på Jesus, fikk han ansvar for en bibelstudiegruppe. Det var her han kom i kontakt med døve for aller første gang. En liten gruppe med døve sluttet seg til bibelstudiegruppen og de kom sammen to ganger i uken. Tema var bønn.

- De bare dukket opp en dag med en tolk. Vi visste ikke om dem, forteller Pavel Sennikov.

De døve kom med ett ønske. De ville høre Guds ord! De kom også med et spørsmål:

- Kan døve mennesker be til Gud?

Pavel Sennikov hadde aldri tenkt på en slik problemstilling før. Lite ante han at Gud hadde planer med dette. Flere og flere døve kom. Sennikov bestemte seg for å arrangere en konferanse for døve i St. Petersburg. De forventet at det ville komme døve fra fire andre byer. Men de skulle bli overrasket. Det kom døve fra hele 25 russiske byer!

I dag driver Pavel Sennikov arbeid blant døve mange steder i Russland og de opplever at mange døve blir frelst. Mange av dem forteller at de ikke trodde Gud brydde seg om slike som dem. Sørstatsbaptistene i USA har hjulpet Pavel Sennikov med døvetolker og flere menigheter gir økonomisk hjelp.

På bildet ser vi Pavel Sennikov forkynne evangeliet med døvetolk.

Ingen kommentarer: