søndag, april 04, 2010

Kristus er oppstanden!

Sammen med hele den kristne kirke sier vi:

KRISTUS ER OPPSTANDEN!

Og vi svarer med hele den kristne kirke:

JA, HAN ER SANNELIG OPPSTANDEN!

Gravhagen i Jerusalem (bildet) er det sted i Israel hvor jeg opplever Herrens nærvær sterkest. Jeg har hatt det privilegium å få være her noen ganger, og om jeg noen gang skulle reise tilbake til Israel, så er det hit jeg aller mest ønsker meg. Jeg har sittet her alene. Kjent den svale vinden suse i løvverket, den forunderlige stillheten i ståket som ellers finnes ute i Jerusalems gater, og tenkt meg tilbake til det som Matteus beskriver så vakkert i Matt 28:

"Etter sabbaten, da den første dagen i uken begynte å lysne, kom Maria Magdalena og den andre Maria for å se til graven. Og se, det ble et stort jordskjelv. For en Herrens engel kom ned fra Himmelen, gikk bort og veltet steinen fra åpningen og satte seg på den. Hans ansikt var som lynet, og hans klær så hvite som snø. Og vaktene skalv av frykt for ham, og de ble som døde. Men engelen tok til orde og sa til kvinnene: Frykt ikke, for jeg vet at dere søker Jesus, den korsfestede. Han er ikke her, for Han er oppstått, som Han sa: Kom, se stedet hvor Herren lå!..." (v.1-6)

Vår tro står og faller med oppstandelsen!

Det er de som mener den kristne tro først og fremst handler om moral. Den handler om det også. Men, om Kristus ikke er oppstått fra de døde og lever, så er troen vår den største dårskap som finnes.

Apostelen Paulus skriver:

"Og hvis Kristus ikke er oppstått, da er vår forkynnelse uten innhold, og troen deres er uten innhold. Ja, da blir vi regnet som falske vitner om Gud, fordi vi har vitnet om Gud at Han har oppreist Kristus, som Han ikke har oppreist - hvis det altså er slik at de døde ikke oppstår. For hvis de døde ikke oppstår, da er ikke Kristus oppstått. Og hvis Kristus ikke er oppstått, er troen deres til ingen nytte. Dere er fortsatt i deres synder. Da er også de som er sovnet inn i Kristus, gått fortapt. Hvis det bare er i dette livet vi har satt vårt håp til Kristus, da er vi de ynkeligste av alle mennesker. MEN NÅ ER KRISTUS OPPSTÅTT FRA DE DØDE..." (1.Kor 15,14-20a)

Vi vet at Kristus er oppstått - for vi har møtt Ham lys levende.
Det gjorde jeg en vårdag i 1972. Og det forvandlet mitt liv fullstendig.

4 kommentarer:

Aleksander sa...

Takk og pris! Lovet være Herren!
Ha en vidunderlig søndag i Jesu navn, broder - og Guds velsignelse videre!

Bjørn Olav sa...

Ha en velsignet påskedag du også, Aleksander. Må den Oppstandne lyse for deg i dag, og må Han favne deg og holde deg tett inntil seg.

Metodistpastor Berndt Isaksson sa...

Tack Bjørn O.Hansen för denna din blogg och Tack för att du även i en del svenska bloggar står upp till försvar för den kristna tron. De antikristliga krafterna växer idag i Sverige. Det senaste i raden är Haggajs blogg som snart överträffar Messianska Föreningen i just det antikristliga hatet mot allt som är kristet och i hatet mot bekännelsen att Jesus är Gud. men du Bjørn gör ett gott jobb i att försvara den sunda och bibliska kristna tron.

Önskar Dig en Välsignad Påsk.

Berndt Isaksson
metodistpastor

http://berndtisaksson.dinstudio.se/

Bjørn Olav sa...

Takk for gode ord, Berndt. Jeg setter veldig stor pris på deg, og din rakryggethet i svensk kristenhet. Du er et eksempel til etterfølgelse. For dette har du allerede betalt en høy pris med sjikanøse kommentarer fra flere. Likevel står du i stormen, og våger å holde Guds ord fram. Jeg ber for deg.