onsdag, april 07, 2010

Russiske barn fikk del i påskemysteriet


Søndag 4. april inviterte baptistkirken i Ukhta i Komi-regionen barna til påskefestival. "Reisen tilbake til fortiden", samlet barn av både kristne og ikke-kristne foreldre. De fikk smake på mye forskjellig påskemat, leke og ha det moro. Dette var vevd sammen med Bibelens fortellinger om Jesu lidelse, død og oppstandelse. Mange av barna hadde aldri vært med på noe lignende før. Samtlige barn fikk også med seg en gave hjem. Arrangementet var så vellykket at det ganske sikkert vil bli gjentatt neste år. Kristne i Russland har funnet ut at de kristne høytidene er et veldig godt utgangspunkt for utadrettet evangelisering. De gir dem et naturlig utgangspunkt til å snakke om høytidens innhold, og til å invitere gjester til å ta del i feringen.

Kanskje dette er en ide å ta med seg for norske kristne også. Etniske nordmenn blir jo mer og mer fjerne for innholdet i de kristne høytidene, og vi har fått en rekke nye landsmenn som ikke kjenner innholdet. Kanskje vi burde minne hverandre om Jesu lignelse i Luk 14:

"Men når du gjør gjestebud, da innby fattige, vanføre, lamme, blinde. Da skal du være salig. For de har ikke noe å gi deg igjen. Men du skal få det igjen i de rettferdiges oppstandelse." (v.13-14)

Ingen kommentarer: