fredag, april 09, 2010

18. april internasjonal bønnedag for de kristne i Tyrkia


Merk av på kalenderen med det samme du har lest dette! Søndag 18. april oppfordrer den protestantiske kirken i Tyrkia kristne over hele verden til å be for tyrkiske kristne. 18. april er valgt fordi det var på denne datoen, 18. april 2007 at to tyrkere og en tysker ble brutalt myrdet i Malatya-provinsen på grunn av sin tro.

Mange av de første kristne menighetene lå i Tyrkia. I over 1000 år var Tyrkia en bastion for kristen tro. I dag er situasjonen annerledes. De kristne er en liten minoritet i landet. Av en befolkning på 72 millioner, utgjør de kristne under 0,1 prosent. Antallet protestantiske kristne har økt de senere år, men er fortsatt ikke mer enn ca. 3500. For 30 år siden regner en med at det var bare 100 protestantiske kristne i hele Tyrkia. De fleste av de protestantiske kristne i Tyrkia er tyrkere som har forlatt islam.

I følge bønneatlaset Operation World er Tyrkia den største unådde nasjonen i verden.

Jeg skal komme tilbake med mer konkret bønneinformasjon om Tyrkia når vi begynner å nærme oss bønnedagen. Men sett av datoen allerede nå, og vær med på å be for landets kristne og for et gjennombrudd for evangeliet.

På bildet ser vi lederen for Den evangeliske kirkeallianse i Tyrkia, Zekai Tanyar til høyre.

Ingen kommentarer: