torsdag, april 15, 2010

Vi må tilbake til den grundige trosopplæringen


J. I Packer (bildet), den innflytelsesrike anglikanske presten og teologen, ønsker at evangelikale kirker igjen tar i bruk systematisk opplæring i de grunnleggendee kristne trosartiklene - det vi kaller katekese. Han mener at kirken må tilbake til trosopplæringen fordi stadig flere mister begrep om hva den kristne tro innebærer. I forbindelse med en tale som den nå 83 år gamle Packer holdt i St. Matthew katedralen i Dallas nylig, sa han blant annet:

"Vi driver tilbake til hedenskapen, det er sannheten."

J. I Packer har nylig vært medforfatter til en ny bok: "Grounded in the Gospel: Building Believers the Old-Fashioned Way". Her argumenterer han for at katekesen eller trosopplæringen er en praksis som kirken ikke kan fire på og er like viktig som bibelstudium og gudstjenester med bibelundervisning.

Jeg er tilbøyelig til å være helt enig med J. I Packer. Kanskje kunne Den apostoliske trosbekjennelsen danne utgangspunkt for en studiesirkel i din menighet?

Det store bildet viser en side av Efeserbrevet i J. I Packers egen bibel. Slik kan man også spise Guds ord! Klikker du på bildet får du det opp i større størrelse og det er lettere å se notatene han har gjort.

Ingen kommentarer: