søndag, april 11, 2010

Hva sannhet og hva løgn koster

I dag vil jeg gjerne få dele noe den kinesiske husmenighetslederen Watchman Nee (bildet) skrev om sannhet og løgn, med utgangspunkt i Ord 23,23:

"Kjøp sannhet og selg den ikke, kjøp visdom og tukt og forstand."

Løgnen koster lite. Den er billig og finnes i mengder overalt. Men sannhet er dyr. Først må en betale med ydmykhet, for det er bare den som får motta Guds lys. Hvis vi ikke er innstilt på å kjøpe sannheten på bekostning av vår egen ydmykelse, vil vi aldri kunne motta den.

Videre koster det tolmodighet. Hurtige avgjørelser og utålmodige bestemmelser har lite å gjøre med det guddommelige lys som blir gitt til dem som vil knele ned for Gud og vente på at Hans vilje skal åpenbares.

Men mest av alt koster det lydighet. "Vil noen gjøre hans vilje, skal han kjenne om læren er av Gud." Å lydig gjøre hva vi blir bedt om, uten å stille spørsmål, er nødvendig, skal vi lære Guds veier og Guds vilje å kjenne. Er vår tro av det billige slaget som ikke koster oss noe? Eller er vi villige til å grunnlegge den på Guds sannhet, uansett hvor mye det måtte koste oss å tilegne oss en slik sannhet?

Ingen kommentarer: