mandag, april 12, 2010

Russiske baptister har eget arbeid for menighetsenker


I den første kristne menighet tok man godt vare på sine enker. Så mye at de faktisk fikk sin egen tjeneste. Du kan lese om dette i 1.Tim 5,3-16. Russiske baptister tar disse forordningene på alvor, og lørdag 20. mars ble det arrangert en konferanse for Moskvas baptistmenigheter hvor Bibelens syn på enker og menighetsenkenes situasjon ble belyst.

Pastor Michael Chekalin åpnet konferansen med å fortelle deltagerne at Bibelen omtaler enker hele 86 ganger. En annen av Moskvas baptistpastorer, Jurgis Kalvaytis, hadde dagens bibelundervisning om hvordan Gud tar seg av enker og farløse.

Deltagerne fikk også høre Tamara Gerasimovna Muraviova (bildet). Hun har i over 10 år arbeidet blant enker. Hun har vært med på å skape ulike fellesskapsgrupper for enker, og assistert ulike menigheter for å få organisert tjenester for menighetsenker.

"Enker har en spesiell plass i Guds hjerte," sa Tamara til den store forsamlingen og la til: "Ham har lovet å ta seg av dem og barna som er blitt foreldreløse." Hun henviste spesielt til Salme 31,8:

"Jeg vil fryde meg og glede neg over din miskunnhet, for du har sett min nød, du kjenner min sjels trengsler."

Ingen kommentarer: