torsdag, april 15, 2010

Biskop Williamson for retten i morgen

Som om ikke pedofiliskandalene er nok, har Den romersk katolske kirke, sitt å stri med, når det gjelder de famøse uttalelsene til den Holocaustfornektende biskop Richard Williamson (bildet).

I morgen åpner rettsaken mot ham i Regensburg i Tyskland. Som kjent har biskop Williamson fornektet at nazistene drepte seks millioner jøder. Williamson mener å vite at det "bare" var 200.000-300.000 jøder som ble utryddet.

Nå er hans ordensbrødre redd for at biskopen skal komme med flere skandaløse uttalelser, og Piusbrødrenes generalsekretær, Christian Trouvenout har gitt den svært så frittalende biskopen munnfull.

Det er vel i grunnen en klok avgjørelse. Flere uttalelser kan skade både Piusbrødrene, Den romersk katolske kirke og paven selv. Biskop Richard Williamson har kompromitert seg selv så til de grader at han er ikke i stand til å overraske noe særlig mer.

Det som er viktigere enn å gi biskop Williamson munnkurv er å se nærmere på det jødehatet som finnes blant de katolske prestene som befinner seg i kretsen rundt biskop Williamson. Det er nok ikke bare denne biskopen som bør granskes og stilles for retten. Dessuten gjenstår det å se om Den romersk katolske kirke vil ta avstand fra jødehatet som finnes blant disse prestene.

Se også:

http://www.vl.no/kristenliv/article21723.zrm

2 kommentarer:

Anonym sa...

Denne Williamson tilhører ikke samme kirke som pave Benedikt, men er en bitteliten utbrytergruppe.. Siden de oppfatter seg som "ekte katolikker" er de populære i media, for gjennom dem kan man sette den katolske Kirke (altså den som pave Benedikt er sjef for) i slett lys..

Bjørn Olav sa...

Poenget er vel at pave Benedict ønsker denne gruppen inn i Romerkirken. Og flere av dens medlemmer er da også medlemmer allerede.