torsdag, august 08, 2013

Den ny-monastiske bevegelsen - en viktig kilde til fornyelsen av kirken, del 3

I serien om den ny-monastiske bevegelsen skal vi nå se nærmere på Northumbria Community (bildet), som har vært og er en av pionerene i denne bevegelsen.

Medlemmene av Northumbria Community består av mennesker bosatt på ulike steder, svært forskjelligartede, fra ulike bakgrunner og kirkesamfunn. Her er det meste representert. Høykirkelig som lavkirkelig. De er medvandrere i kommuniteten, forenet i et ønske om å omfavne og uttrykke en pågående utforskning av en ny måte å leve på, gjennom den ny-monastiske bevegelsen. De ønsker å representere et nytt håp i en kultur som stadig er i forandring.

De ønsker å representere en vei for å uttrykke Veien som er Kristus vel vitende om at det er mange holdbare uttrykk for å følge Jesus Kristus i dagens verden.

Det som forener dem er den Regel som kommuniteten lever etter. Jeg skal komme tilbake til hva denne regelen går ut på i en senere artikkel. Men denne Regelen som utgjør kommunitetens Livsvei kan summeres opp med to ord: Tilgjengelighet og sårbarhet.

Hvert av medlemmene må lære seg til hva dette betyr for den enkelte, og hvordan man kan være tilgjengelig og sårbar, overfor Gud og andre innenfor våre egne unike omstendigheter, roller, ansvar og relasjoner. Siden dette er noe som stadig skifter, må man tilpasse Livsregelen. Den kan aldri helt bli endelig.

Medlemmene av denne kommuiteten finner at de mer lever med spørsmål enn har svarene. Dette er grunnen til at Northumbria Community alltid er på tegnebrettet og aldri blir et ferdig produkt. Det forblir et dynamisk, pågående arbeid under utvikling, bevisst på at om at en 'konstant endring er her for å bli'.

Ledetråder for kommuniteten er følgende spørsmål:

* Hvem er det du søker?
* Hvordan skal vi da leve?
* Hvordan skal vi 'kunne synge Herrens sang på fremmed jord'? (Salme 137,4)

(fortsettes)

Ingen kommentarer: