torsdag, august 29, 2013

Menighet hjelper hjemløse og mennesker uten arbeid og håp

Hver søndag forvandles denne leide nattklubben til et 'opp-ned-rike' hvor Bergprekenen leves ut, for å hjelpe trengende mennesker. Metro Community er en menighet som er dedikerte på å hjelpe hjemløse.

Laurence East, som er pastor for menigheten, reiste verden rundt før han ble ansatt av Willow Park Church i Kelowna. Hans globale perspektiv på tingene gjorde at han stilte noen spørsmål. Som dette: I og med at Kelowna har det største antall hjemløse i Canada, har ikke menigheten da et bibelsk mandat til å hjelpe nettopp disse?

Seks år senere er East pastor for en menighet i sentrum av byen. Denne anabaptistiske menigheten møtes på søndagene i en leid nattklubb. Halvparten av medlemmene er hjemløse, resten er fattige arbeidere. De ser hverandre nesten daglig på et samfunnshus som drives av menigheten. Dette samfunnshuset tilbyr et sted å være for de hjemløse etter at de offentlige overnattingsstedene stenger for dagen. Her finnes et musikkstudio, et rom hvor man kan male, her er et kjøkken, et sted hvor man reparerer datamaskiner og oppholdsrom.

Medlemmene av denne menigheten driver en hage, hvor det dyrkes grønnsaker, et vaskeri, en kafe og et flyttebyrå. Disse ulike virkegrenene har hjulpet 150 lokale familier de siste 18 månedene. Gjennom disse virksomhetene har disse arbeidsløse fått jobb.

Ingen kommentarer: