lørdag, august 03, 2013

Viktigheten av å ha Kristus som hode

Frank Bartleman (bildet), amerikansk pinseforfatter, evangelist og misjonær, som dokumenterte begivenhetene som ledet opp til utbruddet av den moderne pinsevekkelsen og som sto midt oppe i den, har skrevet en svært interessant artikkel som jeg har valgt å oversette. Bartleman, som ville ha fylt 77 år den 23. august i år om han hadde levd, har skrevet en artikkel som angår alle kristne i det 21.århundre. Språket er gammelmodig - artikkelen er skrevet på begynnelsen av 1900-tallet - men vi forstår sikkert meningen likevel:

I begynnelsen av pinsevekkelsen ble jeg i min ånd svært opptatt av at Jesus ikke skulle bli forbigått, 'glemt i templet', ved at Den Hellige Ånd ble opphøyet eller ved Åndens gaver. Det synes å være en stor fare for at man kunne miste for syne at Jesus er 'alt i alle'. Jeg forsøkte å holde Ham som det sentrale emne og skikkelse foran folket. Jesus vil alltid være sentrum i all vår forkynnelse. Alt kommer i og gjennom Ham. Helligånden er gitt oss for å 'lære oss alt' som hører Kristus til.

Det finnes ikke noe djupere og høyere enn å kjenne Kristus. Alt som er gitt oss av Gud har Han som ett og alt. Den ene Ånd er gitt oss i den mening. Kristus er vår frelse og vårt ett og alt. Slik at vi kan 'fatte hva bredde og lengde, høyde og dybde her er og at dere må kjenne Kristi kjærlighet (Ef 3,18-19). Det var for 'å kjenne Ham (Kristus) at Paulus strebet.

Folkets oppmerksomhet må først av alt - og alltid - holdes på Ham. En sann 'pinse' vil skape en mektig syndenød, en omvendelse til Gud. Falske manifestasjoner produserer bare begeistring og undring. Synd og selvliv vil ikke lide på grunn av det. Vi må få det vår overbevisning kaller oss til. Tro på ditt eget hjertes hunger og gå videre med Gud. Ikke tillat djevelen å stjele fra deg den virkelige 'pinsen'. Ethvert verk som setter Den Hellige Ånd eller gavene over Jesus vil til slutt ende opp i fanatisme. Alt som tjener til å opphøye og elske Jesus er godt og trygt.

Ingen kommentarer: