onsdag, august 07, 2013

Hvorfor vi MÅ be for de fortapte, del 1

Herald of his Coming publiserer i sin augustutgave en artikkel av Al Whittinghill fra Ambassadors for Christ International om nødvendigheten av å be for de fortapte.

Dette er en av de aller viktigste artiklene jeg har lest på lenge, så jeg har valgt å oversette den til norsk.

Det er ikke meningen at du bare skal lese den, men sette deg ned med Bibelen din, slå opp skriftstedene og studere dem og artikkelen under bønn. Deretter praktisere hva du har lært! Artikkelen er såpass lang at jeg har valgt å dele den opp i flere deler. Dermed får du bedre tid til å studere den i fred og ro.

Her følger artikkelens første del:

Har du noen gang undret deg over at selv med alle pengene som brukes, og alle krefter som er blitt brukt på evangeliseringen av vårt land de siste tiårene, så er det få resultater av evighetsverdi - få verdifulle sjeler som er blitt frelst. I stedet for å respondere på evangelieforkynnelsen, synes vår nasjon å velge å starte kappløpet mot dommen. Det store flertallet tar ikke evangeliet seriøst, det blir heller latterliggjort av de fleste. En krise av uforutsett størrelse lurer i bakgrunnen for vår nasjon med mindre det inntreffer en skikkelig endring i våre hjerter hva gjelder vårt gjensvar på Guds ord.

Å, måtte Gud bevege seg i sin nådefulle kraft i blant oss! Vi vet at evangeliet er Guds kraft til frelse for hver den som tror. Hva er det da som mangler? Jeg tror at det finnes et svar, og det svaret er veldig enkelt, og jeg vil fortelle det her. Jeg gir deg det i den form at du må ta Bibelen og søke Skriftene for å se om dette er sant! Tiden du bruker på dette vel være verdt det hvis du gjør det under bønn.

Men først: Vi må spørre oss selv om vi virkelig tror det Bibelen sier om de fortapte er sant! Her er en kort oversikt over hva Bibelen sier om de som ikke kjenner Kristus.

De fortapte er:
* forblindet så de ikke ser lyset fra evangeliet (2.Kor 4,3-4)
* ikke i stand til å ta imot det som hører Gud til (1.Kor 2,14)
* hjelpeløse i Satans grep (1.Joh 5,19)
* under påvirkning av 'høvdingen over luftens makter' og 'av naturen vredens barn' (Ef 2,2-3)
* uten håp og uten Gud (Ef 2,14)
* fremmede for livet i Gud (Ef 4,18)
* Guds fiender (Rom 5,10)
* fanget i djevelens snare slik at de må gjøre hans vilje (2.Tim 2,26)
* et hus for den sterke (Mark 3,27)
* under satans makt (Apg 26,18)
* Jesus sa faktisk at de fortapte var djevelens barn (Joh 8,44)

(fortsettes)

Ingen kommentarer: