torsdag, august 29, 2013

- Tyngdepunktet må flyttes fra tradisjonell militærmakt til sivil innsats for å bygge fred

Equmeniakyrkan i Sverige mobiliserer til kamp for freden. I løpet av kort tid vil en ny bok bli lansert, 'Fred er veien til fred', hvor blant annet fredsaktivisten Lars Ingelstam (bildet) og hans kone, Margareta, bidrar.

- For å forhindre at konflikter eskalerer til vold og krig må flere ressurser satses på å forebygge konflikter, sier Lars Ingelstam til Sändaren.

Ingelstam er av den oppfatning at tyngdepunktet må flyttes fra tradisjonell militærmakt til sivil innsats for å bygge fred.

Det er hans kone, Margareta, som er en av initiativtagerne til til den nye boken. Hun har viet mesteparten av sitt liv til aktivt fredsarbeid. Til Sändaren sier hun: 'Det har aldri vært større muligheter til å forebygge krig som nå. I flere tiår har kirker og andre organisasjoner i det sivile samfunnet drevet med utdannelse i ikke-voldsmetoder og konflikthåndtering og deltatt i fredsovervåkning'.

Margareta Ingelstam har vært engasjert i fredsarbeidet som Kirkenes Verdensråd driver og er fortsatt aktivt med i Den kristne fredsbevegelsen og i Sveriges kristne råd.

Til Sändaren sier Lars og Margareta Ingelstam:

'Mange av de væpnede konfliktene som pågår nå har religiøse fortegn, men de har sjelden sine røtter i en religiøs konflikt. Dialog er en forutsetning for å unngå motsetninger der motparten blir beskrevet som en fiende. En stor forandring i måten å tenke på er underveis, og det er et viktig skritt at freden gjenerobres til å bli sentrum for kirkenes lære og liv.

Foto: Wikipedia.se

Ingen kommentarer: