onsdag, august 14, 2013

Norske biskoper vil ikke gå i forbønn for et sterkere vern om familien

At biskoper i Den norske kirke vegrer seg for å be for Israel kan en forstå. Den norske kirke har lenge vært en kritisk røst til jødenes hjemland.

Da er det langt mer oppsiktsvekkende at de ikke vil være med på å be for 'et sterkere vern om familien og båndet mellom mor, far og barn', i et opprop Nasjonalt Bønneråd har sendt ut i forkant av det kommende Stortingsvalget.

Det vil verken Atle Sommerfeldt (bildet), som er biskop i Borg eller Den norske kirkes preses, Helga Haugland Byfuglien.

Det sier vel noe om den utviklingen som har pågått i lengre tid i Den norske kirke, hvor biskopene har sviktet når det gjelder å verne om familien.

Dette kommer frem i et oppslag i dagens utgave av Vårt Land. Bakgrunnen er det bønneoppropet som Nasjonalt bønneråd har sendt ut, og som er undertegnet av en rekke sentrale kristne ledere i Norge. Men ingen av biskopene i Den norske kirke. Derimot har biskop Bernt Eidsvig i Den katolske kirke vært modig nok. Det samme har søster Else-Britt Nilsen, som er leder for Norges kristne Råd og Anne-Lise Søvde, som er daglig leder for NORME - Norsk råd for evanglisering og misjon, som Den evangeliske allianse er en del av.

Bønneroppropet er tidligere publisert her på bloggen. Jeg legger ut linken til denne artikkelen, så kan du klikke på den og lese oppropet her:

http://bjornolav.blogspot.no/2013/07/opprop-om-forbnn-foran-stortingsvalget.html

Her er en link til artikkelen i Vårt Land:

http://bjornolav.blogspot.no/2013/07/opprop-om-forbnn-foran-stortingsvalget.html

Foto av Sommerfeldt: Kirkens Informasjonstjeneste/Wikipedia.no

Ingen kommentarer: