torsdag, april 02, 2015

71 årig nonne voldtatt - forfølgelsen av kristne i India øker i omfang og styrke

De siste månedene har vært skremmende og fryktelige for Indias kristne. Forfølgelsen øker i intensitet og styrke. For få dager siden ble en 71 år gammel nonne voldtatt i Kolkata.

Hvordan reagerer så de kristne? Over hele landet møtes dette hatet og denne volden med stille fredsmarsjer, lysmesser og bønn.

Mange kristne er drept, banket opp til det umiskjennelige, jaget fra sine hjem, nektet sykehusbehandling. De angripes mens de holder bønnemøter, eller som med denne nonnen - voldtas. Det er liten oppmerksomhet om dette i mediene.

Den kristne kirke er en av de eldste minoritetene i India. Landet fikk del i evangeliet gjennom apostelen Thomas. Etter at den nye presidenten kom til makten har det vært regjeringens politikk å gjøre 'India rent', det vil si hinduistisk. Både kristne og muslimer tvangskonverteres. Hvor er protestene fra vår egen utenriksminister?

Jeg håper mange av bloggens lesere følger oppfordringen om å gjøre denne påsken til en spesiell forbønnstid for våre lidende trossøsken i India.

Ingen kommentarer: