fredag, april 10, 2015

Mama Maggie kjente personlig kopterne som ble halshugget i Libya

Millioner av koptere - i likhet med andre ortodokse kristne som følger den julianske kirkekalenderen - vil feire den herlige påskedagen nå på søndag.

For kopterne skinner et lys i deres mørke: en hvitkledd kvinne bringer håp og velsignelse, i deres trengselstid. De siste 20 årene har Mama Maggie Gobran (bildet) sørget for at 30.000 fattige familier i det altoverveiende muslimske Egypt har fått mat og utdannelse. Dette har hun kunnet utrette takket være hjelp fra norske kristne.

Hun er et vitnesbyrd i seg selv denne hvitkledde kvinnen som vandrer rundt i slumområdene i Kairo. Alle vet hvem hun er.

Nå har det amerikanske TV-selskapet Fox News laget en reportasje om henne. Du finner en link til dette innslaget nederst i denne bloggartikkelen. I dette intervjuet, forteller hun blant annet at de 20 kopterne som ble halshugget av IS i Libya, hadde fått sin skolegang gjennom hennes skoler. Fem av dem kjente hun ved navn.

'Jeg rørte ved dem, jeg spiste sammen med dem, jeg ba sammen med dem. Vi gråt sammen, vi studerte sammen', forteller Mama Maggie i intervjuet og legger til: 'Ja, de var mine gutter'.

Her er en link til intervjuet:

http://insider.foxnews.com/2015/04/05/mama-maggie-mother-teresa-cairo-gives-egyptian-coptic-christians-hope

Ingen kommentarer: