mandag, april 13, 2015

Svar på bønn: IS løslot 260 yazidier - de fleste gamle og barn

I følge general Hiwa Abdullah, en kurdisk pershmerga offiser, med tilholdssted i den nordlige irakiske byen Kirkuk, skal IS onsdag i forrige uke ha løslatt 216 Yazidier. De fleste av dem er gamle mennesker og barn. Helsen deres er dårlig, og de bærer tydelig preg av å ha blitt mishandlet og neglisjert.

IS har ikke oppgitt noen grunn for at disse skulle slippe fri. De ble alle tatt til fange ved Sinjar-fjellet i den nordlige delen av Irak. Titusener av mennesker flyktet fra dette stedet i august i fjor da IS inntok byen Sinjar.

Jeg tror at en av årsakene til at disse menneskene på mirakuløst vis er satt fri er på grunn av forbønn. Mange kristne har bedt spesielt om dette.

40 av barna som er blitt løslatt er blitt overflyttet til Erbil, hovedstaden i den autonome kurdiske regionen, for å få behandling der.

Det er andre gangen at den grusomme terrorgruppen IS løslater mennesker som har sittet i deres fangenskap. Første gangen det skjedde var i januar, hvor også 200 ble satt fri, de fleste gamle og syke.

La oss fortsette å be om at de som sitter i IS fangenskap blir satt fri.

Ingen kommentarer: