lørdag, april 04, 2015

Muslimske kvinner fra Syria nås gjennom bibelstudier - mange gir sine liv til Jesus

Denne historien gleder jeg meg veldig over, og jeg håper mange av bloggens lesere deler min glede!

I går leste jeg siste nr av 'Med håp til alle alle folk', som er nyhetsmagasinet til Operasjon Mobilisering i Norge, en misjonsorganisasjon som står mitt hjerte veldig nært. Jeg har vært styreleder for den norske avdelingen for mange år siden.

Her er utdrag fra artikkelen 'Bibelstudie med syriske flyktninger':

'I rommet ved siden av sitter 124 syriske kvinner samlet for bibelstudie... De lytter oppmerksomt til budskapet som Grace deler. Hun er medlem av den lokale kirken og hjelper til med å holde bibelstudier. Hun avslutter sitt budskap med å oppfordre til å velge den smale sti ved å følge Jesus. Vanligvis er de rundt 75 kvinner, for det meste muslimer som deltar på samlingene. Men denne uken hadde forsamlingen nesten doblet seg.

'Nå tar vi et øyeblikk og tenker på hva vi kan takke Jesus for,' sier Grace på arabisk. Mødrene roer barna og kvinnene bøyer hodet og begynner å be. Kvinnene kommer tilbake uke etter uke for å delta på bibelundervisning. Når de startet for to år siden, vurderte de hvilken aktivitet som ville trekke kvinnene til kirken. De fant ut at disse kvinnene var sultne på Guds ord og bibelundervisning.

Bibelstudiet startet som et initiativ for å undervise syriske kvinner i Bibelen. Gjennom donerte gaver, har kirken også fått mulighet til å distribuere nødhjelp. Noen ganger mat. Andre ganger, som denne vinteren, tepper og madrasser. Selvfølgelig er kvinnene takknemlige for hjelpen - mange har flyktet fra Syria på grunn av pågående borgerkrig og lever i tomme leiligheter og sover på gulvet uten madrass. Men det de setter mest pris på er bibelstudiet og bønnefellesskapet seg imellom.

De syriske kvinnene vet at vi er her for å støtte dem i bønn, lytte til deres problemer og støtte dem følelsesmessig, forteller Grace. Når de startet bibelstudiegruppen var de fem syriske kvinner og fem fra menigheten. Så begynte gruppen å vokse. Kvinnene forteller at det beste øyeblikket, siden de måtte flykte, var da de kom inn gjennom kirkedørene. De følte seg elsket.

Den siste tiden har 35 av kvinnene bekjent troen på Jesus. Men Grace forteller: Selv om mange av kvinnene ikke tør å bekjenne troen, ser de en stor forskjell i livene etter at de har deltatt på bibelstudiet i et år. Flere av kvinnene har kommet til tro gjennom bønnesvar. Hvordan kan jeg la være å tro på Jesus når Han helbreder meg? Når mine sønner, som ble kidnappet i Syria, dukker opp på dørstokken vår? Da min mann fikk jobb?'

Operasjon Mobilisering i Norge har satt seg som mål å samle inn 100.000 kroner for å bidra med å nå 160.000 syrere med evangeliet. Denne innsamlingsaksjonen anbefaler jeg på det varmeste. Du kan bruke konto: 3000.14.81009 - merk gaven: Evangeliet til Syria.

Ingen kommentarer: