fredag, april 10, 2015

Vår tid trenger profetiske forbedere som Anna, del 2

Her er andre del av undervisningen til James Goll om Anna, Fanuels datter, og hennes profetiske forbønnstjeneste:

På hvilken måte kan Anna bli sett på som en profetinne? Skriften forteller oss ikke at hun bar en kappe av kamelhår eller spiste gresshopper og villhonning. Jeg tviler også på at hun med langfingeren på folk og sa freidig: Så sier Herren! og på den måten avslørte folks skjulte synder. Vi har ingen aning om at hun konfronterte Ba'al profetene slik Elia gjorde i gammel tid, eller ild ned fra himmelen. Faktum er at vi ikke finner en eneste nedskrevet profeti fra denne gudfryktige kvinnen.

Hvis hun ikke gav personlige profetiske ord, hva var da hennes profetiske tjeneste? Hun var en kvinne som levde i Herrens fortrolige råd, hun hadde ingen offentlig tjeneste i det hele tatt men hun var en forbeder. Det gjorde hun ved å løfte frem Guds løfter for hennes generasjon. Det profetiske uttrykket var hennes utholdende forbønn. Hun var en profetisk forbeder, en Jesus-fanatiker!

Når Josef og Maria brakte det åtte år gamle Jesus-barnet til Tempelet for å presentere Han for Gud, leser vi følgende i Luk 2,38: 'I samme stund sto også hun fram og lovpriste Gud og hun talte om ham til alle dem som ventet på forløsning for Jerusalem'.

Uten tvil hadde den forbønns-byrden som Anna bar innbefattet at hun gransket nøye de profetiske løftene som ennå ikke hadde gått i oppfyllelse. Dette verset hos Lukas forteller oss jo at 'hun talte om ham (Jesus) til alle dem som ventet på forløsning for Jerusalem'. Du forstår, Anna lengtet etter Forløseren, Messias, Israels håp. Hun hadde en helt spesiell oppgave som profetisk forbeder, en Gud hadde utsett til nettopp denne tjenesten i hennes generasjon.

Dette var de som lyttet og våket etter at Herren skulle stå frem. Like Josva sto de i Møteteltets åpning idet de håpet at de skulle være de aller første til å se den strålende ankomsten til Herrens nærhet. Anna ba uten tvil seg gjennom de profetiske løftene om en kommende Messias.

(fortsettes)

Ingen kommentarer: