tirsdag, april 07, 2015

Når vi blir forvandlet til Kristi bilde

Dette bildet har fulgt meg denne påsken. Klarer ikke helt å slippe tak i det. Blikket mitt dveler ved noen av ansiktene, og jeg tenker på ordene til apostelen Paulus i 2.Kor 3,18:

'Og vi, som uten slør for ansiktet ser Herrens herlighet som i et speil, vi blir alle forvandlet til dette bildet, fra herlighet til herlighet, og dette skjer ved Herrens Ånd'.

Et ansikt kan bli forklaret. I det kan vi se Jesus selv. Hos disse kvinnene ser jeg noe av Herrens skjønnhet.

Det kan være jeg tar feil, men jeg tror disse skjønne søstrene tilhører 'Jesu lillesøstre'.

Jesu lillesøstre ble grunnlagt i 1939 av Magdeleine Hutin. Hun hadde broder Charles av Jesus som sitt store forbilde, en franskmann som forsøkte å leve evangeliet blant muslimer i det nordlige Afrika, og som endte sitt liv som martyr. Lillesøster Magdeleine, som hun kalte seg, skapte en orden av blåkledde. Det vil si at søstrene tok seg vanlig arbeid og levde sitt stillferdige liv i små boenheter midt ute blant ordinære mennesker. Der ble de - med sine liv - vitner om den Herre Jesus.

Og det er denne måten å tenke på og praktisere det kristne livet som tiltaler meg. Disse kvinnene - og den mannlige grenen: Jesu lillebrødre - tok bokstavelig talt 'den nederste plassen', og levde blant vanlig arbeidsfolk, for å kunne tjene dem og gi dem evangeliet - mest gjennom sitt levde liv.

Når jeg har sett på dette bildet av disse Jesu lillesøstre, er jeg også blitt minnet om noe broder Charles av Jesus skrev, mens han var på en retreat i Nasaret i 1897:

"Jeg vil forsøke å lære Deg å kjenne bedre, Gud, slik at jeg kan bedre elske Deg. Jo mer jeg lærer Deg å kjenne, jo mer kommer jeg til å elske Deg, fordi hos Deg er alt fullkomment og verd å beundre og å elske. Å lære Deg å kjenne, selv om det gjelder bare en liten side av Deg, det er å se skjønnhet som stråler med en ennå strørre glans, ennå mer gjennomskinnelig, det er å henrykkes enda mer av kjærlighet. Du er tanker, ord og gjerninger, Gud - Du gjenspeiler uopphørlig Deg selv, Din egen fullkommenhet og Du ser i Deg Dine verk, Dine nåværende og kommende gjerninger, under alle århundrer og til alle tider."

Ingen kommentarer: