søndag, april 12, 2015

Stor oppslutning om bønneseminaret i Porsgrunn baptistmenighet

Når disse linjene skrives er vi nettopp kommet hjem fra Porsgrunn, hvor jeg har holdt bønneseminar. Det er med stor takknemlighet til Gud jeg ser tilbake på disse to dagene, og til alle som har bidratt til å legge forholdene til rette for dette arrangementet. Ikke minst er jeg djupt rørt over den flotte ikonutstillingen som vi fikk se. Det var to lokale ikonmalere: Ragnhild Elisabeth Nyheim Grønseth og Marit Olsen som stilte ut noen av sine ikoner, som deltagerne kunne se under lunsjpausen. Pastor Dag Eiel Kristoffersen ledet lovsangen lørdag, og bandt det hele så fint sammen, blant annet gjennom Taize-sanger.

Den vakre Porsgrunn baptistkirke var nærmest fullsatt lørdag formiddag, og det var godt og åpent å dele det jeg opplevde Gud hadde lagt på mitt hjerte. Porsgrunn baptistmenighet hadde gått sammen med Skien og Langsund baptistmenigheter om dette seminaret, men her var det også gjester fra Risør, Drammen og Oslo.

Tema for seminaret  var 'Vandring med hvilepuls - om det hverdagslige bønnelivet'. Mange sliter med sitt personlige bønneliv. Det er deres dårlige samvittighet. De skulle så gjerne bedt mer? Hensikten med dette seminaret er å hjelpe deltagerne til å vandre med hvilepuls. Seminaret gir praktisk og åndelig hjelp til å leve i en daglig relasjon med Gud, en kjærlighetens relasjon hvor man lærer Guds stemme å kjenne.

I dag talte jeg på gudstjenesten i Porsgrunn baptistkirke. Tema var: Han som lar lovsanger lyde i natten. Om bønnen når Gud blir taus, og vi opplever 'sjelens mørke natt'.

Flere menigheter har meldt sin interesse for dette seminaret. Det er fortsatt ledige datoer i høst og våren 2016. Skulle dette være av interesse for din menighet, kan du skrive til: bjornolav58@gmail.com eller ringe 90525875. Seminaret er tilrettelagt slik at det passer alle slags menigheter og kirkesamfunn.

Billedtekst: Her står jeg sammen med Ragnhild Elisabeth Nyheim Grønseth og pastor for Porsgrunn baptistmenighet, Magne Hultgren. Begge disse to ledet bønneseminaret lørdag på den god og trygg måte. Personlig satte jeg stor pris på at bønneseminaret ble avsluttet med at vi feiret nattverd, ledet av pastor Hultgren.

Ingen kommentarer: