onsdag, april 01, 2015

Hinduer angrep kristen menighet i India og slo menighetsmedlemmene helseløse

Kristne tilhørende en Plymouth-Brethren Church samles gjerne hver søndag for å bryte brødet. Slik var det også søndag 15. mars i Hosanagar i Shimoga distriktet i Karataka i India.

Plutselig blir gudstjenesten avbrutt av 60-70 hinduer som stormer kirkebygget og begynner å angripe de bedende kristne som var samlet der. Selv om de er et økende antall angrep mot kristne i India for tiden, kom dette angrepet overraskende på denne gudstjenestefeirende forsamlingen.

Man antar at det er radikale hinduer fra Bajrang Dal som står bak angrepet.

I følge lokale informanter som International Christian Concern har på stedet, hadde angriperne med seg trekøller og stokker som de slo de kristne med. Mange ble også sparket. Dette førte til at mange pådro seg indre skader, i tillegg til de mange ytre skadene på kroppen. Angriperne fikk så tak på pastor Wilson og herr Ashok, som er eldste i menigheten. Disse to var selve målet for angrepet.

Når politiet ankom kirken så de den store skaden som var påført både kirkebygget og de som var samlet der fredelig i bønn. Og hør nå! Politiet tok med seg de kristne som var samlet i kirken med seg til politistasjonen, ikke angriperne! Angriperne nektet politiet til og med å ta med seg de som var kommet til skade. Politiet holdt de kristne på politistasjonen til sent på kvelden.

Pastor Wilson og Ashok var hardt skadet. De var banket opp til det ugjenkjennelige. Angriperne hadde påført Ashok skader i ryggmargen, og kan ikke lenger sitte eller gå. Det lokale sykehuset nektet å ta imot ham for behandling. De fryktet reaksjoner fra såvel hinduene som politiet.

Lokale kristne ledere i Shimoga forsøkte å få pastor Wilson og Ashok innlagt på flere sykehus, men alle nektet å ta imot dem!

Kristne i India er sjokkert over den behandlingen disse to og deres menighet har fått av indiske myndigheter. De mener dette er nok et bevis på den pågående forfølgelsen av kristne i landet etter at hindunasjonalister vant valget.

La oss denne påsken spesielt huske våre trossøsken i India i våre forbønner.

Billedtekst: Bildet er fra et tidligere angrep på en Brødre-menighet i India.

Ingen kommentarer: