tirsdag, januar 05, 2021

Enken etter Arafat: Israel ikke skyld i Arafats død - og: Den andre intifadaen en tabbe


The Jerusalem Post skriver i dag om enken etter terroristlederen Yassar Arafat som mener at Den andre intifadaen som begynte i september år 2000 var en tabbe, og at Israel ikke hadde noe med hennes manns død å gjøre.

På sin Instagram konto, skriver Suha Arafat, på fredag at hun ikke anklager noen 'selv ikke Israel, for å ha drept (ham), for frem til nå har jeg ikke beviser mot noen.' I følge The Jerusalem Post at hun ikke ønsket at hennes manns død skulle være en del av palestinernes 'interne politiske strider'. Hun siktet da utvilsomt til påstander fra høytstående tjenestemenn i Palestina om at den avsatte Fatah-operatøren Mohammed Dahlan var involvert i "attentatet" på Arafat, som døde på et fransk sykehus i november 2004.

Dahlan, en tidligere PA-sikkerhetskommandør på Gazastripen, flyttet til De forente arabiske emirater etter å ha falt i unåde med PA-president Mahmoud Abbas for 10 år siden. PA og Fatah-tjenestemenn har siden hevdet at Israel, med hjelp fra palestinske "samarbeidspartnere", sto bak "attentatet" på Arafat. En spesiell undersøkelseskommisjon nedsatt av PA-ledelsen har imidlertid ikke klart å underbygge påstanden. Suha bekreftet at hun nylig ble intervjuet for en israelsk dokumentar om mannen sin, og sa at den andre Intifada var en feil.

"Jeg ga uttrykk for min mening om at Intifadaen var en tabbe, fordi vi tapte mye og krigen vår med dem [Israel] var asymmetrisk," skrev hun på sin Instagram-konto. Jeg er ikke redd for å uttrykke min mening. "

Suhas kommentarer kom etter at den israelske avisen Yediot Ahronot siterte henne på fredag for å si at hun ikke tror at Israel var ansvarlig for ektemannens død, selv om hun er overbevist om at han var "forgiftet".

Hun ble også sitert på at den andre Intifadaen "var Yasser Arafats største feil", og at han ikke skulle ha gått tilbake til terrorens vei.

Suha, som er blitt 57 år, har bodd utenlands siden Yasser Arafats død. Hun har ofte kritisert Den palestinske autoriteten (PA) og anklaget lederne for å forsøke å gjøre henne taus.

The Jerusalem Post skriver at: "Nylig truet hun med å "åpne helvetes porter" for senior PA-tjenestemenn. “Jeg har Yassers personlige dagbok,” sa hun i et intervju med KAN i august 2020. “Han skrev om hver og en av dem. Hvis jeg publiserer et lite stykke papir av det Yasser skrev om dem, vil det avsløre dem for deres eget folk. ”

Trusselen hennes kom etter at hun fikk motbør for å angripe PA på grunn av deres avvisning av normaliseringsavtalen mellom Israel og De forente arabiske emirater. 

“Jeg vil beklage, i navnet til de hederlige blant det palestinske folket, det emiratiske folket og deres ledelse for vanhelligelse og brenning av UAE-flagget i Jerusalem og Palestina, og for fornærmelsen mot symbolene til den elskede UAE ” skrev hun da på Instagram-kontoen sin.

PA-ledelsen har fordømt normaliseringsavtalen som et "svik mot palestinerne, Jerusalem og al-Aqsa-moskeen."

Ingen kommentarer: