fredag, februar 10, 2006

En sammenslutning mot Israel - Gog og Magog



The Jerusalem Post skriver idag at Russlands president Vladimir Putin ønsker å møte lederne for HAMAS til drøftinger. Dette burde få enhver seriøs profetigransker til å sperre øynene opp. Guds ord forutsier nemlig at Russland skal lede an i et angrep på Israel. I Esekiel 38-39 finner vi den såkalte "Gogprofetien". Ved siden av det gjenreiste romerske riket (EU), som til sist under ledelse av Antikrist, vil få et globalt herredømme, vil det i endetiden også opptre andre store maktgrupper. Nevnt er "kongene fra Østen" (Åp 16,12) og Gogs rike i Magogs land nord for Israel, "i det ytterste Norden". Den jødiske historikeren Josefus identifiserer Magog som skyterne, og Gogs rike kan da vanskelig være noe annet enn det nåværende Russland, det som benevnes Ros i Esekiel profetien. Profetien forteller at når Israel i de siste dager, "ved årenes ende", er ført ut fra de landene hvor jødene var spredt og er samlet i sitt land, da vil en stor koalisjon gjøre et krigstog mot Israel for å ødelegge og plyndre det.

Esekiel 38-39 er vel verd et studium i disse dager. Profetien beskriver både en samling av folkeslag nord for Israel i et storangrep på Midt-Østen, samtidig som det vil fremstå et europeisk maktområde i Vest-Europa som vil forenes i en føderasjon og allianse. Dette beskrives i Esek 38,13 slik: "Sjeba og Dedan og kjøpmennene fra Tarsis og alle deres unge løver (fyrstene over de nevnte handelsnasjonene) skal si til deg: Kommer du for å rane og røve? Har du samlet dine skarer for å vinne hærfang, for å føre bort sølv og gull, for å ta fe og gods, for å vinne et stort bytte?"

Det er interessant å se nærmere på hvem som er med i Gog alliansen. La oss begynne med nettopp Gog. Første gang nevnt i 1.Krøn 5,4. Det er brukt som en generell tittel for en fiende av Guds folk. Gog kan bety "stor" eller "den høyeste, øverste". Dette er basert på 4.Mos 24,7 hvor det berettes om Agag, som er synonymt med Gog. Det refererer til en person , beskrevet som en prins, fra landet Magog, som er den endelige Antikrist. Så Gog er altså anføreren. Her finnes Magog, og her finnes fyrsten over Ros, Mesek og Tubal. Ros (nevnt mer enn 600 ganger i det hebraiske GT er et adjektiv, "sjef". Mange mener at ordet "Ros" er synonymt med Russland. Så har vi Mesek og Tubal. To folkegrupper fra de assyriske fjellene, den ene ble kalt "mushki" og den andre "tubali". Dette er altså folkegrupper fra Lille-Asia, eller dagens Tyrkia. Ser vi i vers 5 finner vi Persia, Kusj og Put. Hvem er så disse? Persia er jo det moderne Iran, Kusj er i enkelte sammenhenger oversatt med Etiopia, men det er mer sansynlig at det betyr Sudan og Put er Libya. I samme profeti finner vi også "Gomer og alle dets skarer, Togarama folket i det ytterste Norden og alle dets skarer, mange folkeslag er med deg." Gomer er synonymt med Tyskland, Polen, det tidligere Tsjekkoslovakia. Togarama er dagens Øst-Tyrkia. Og så nevnes det at det er mange flere med disse som vil angripe Israel.

Så når Putin nå vil føre samtaler med HAMAS er det all grunn til å følge veldig godt med. Dette kan være første innledningsrunde til de første spede forsøkene på å samle sammen de som til sist skal gå imot Israel i endens tid. Vi lever sannelig i en spennende tid dere. Se bloggen for 21. februar 2006 for nærmere beskrivelse av Gogs alliansepartnere!

2 kommentarer:

rotadrah123 sa...

En interessant artikkel på alle måter.Dessverre for deg,så er Du nok lite ute å kjøre. Den virkelige Antikrist i dag, er etter min mening den nåværende presidenten i U.S.A.

Anonym sa...

det er interessant og se hvordan tyrkia sin rolle begynner og ta form etter "freds aktivist angrepet"...