lørdag, oktober 07, 2023

SISTE: Hamas har trengt inn i Israel - går fra hus til hus - 35 jøder kidnappet


Fra pålitelig hold har jeg fått meldinger om at Hamas terrorister har trengt inn i det sørlige Israel, og går fra hjem til hjem og truer jøder med å drepe dem. Blant hjemmene som oppsøkes er også hjemmene til messianske jøder. 35 israelske statsborgere skal være kidnappet og tatt med inn i Gaza. Jødeene frykter for sine liv, med rette.

Det var i morgentimene i dag at terrororganisasjonen Hamas satte igang et formidablet terrorangrep på sivilbefolkningen i det sørlige Israel. Mer enn 7000 raketter skal være sendt mot Israel. I tillegg angripes jødeer i en rekke israelske byer av palestina-arabere. Angrepet skjer nøyaktig på dagen 50 år etter Yom Kippur-krigen. Det israelske helsedepartementet melder at 545 personer er på sykehus etter angrepene. 22 israelere er bekreftet drept. Alarabiya melder at også 20 palestinere skal være drept. Militante palestinere har tatt seg inn i Israel over vann, land og gjennom lufta, bekrefter det israelske forsvaret. Angrepene lørdag morgen har blant annet truffet Jerusalem og Tel Aviv.

– Dette ligner ikke noe vi har sett før, sier Marte Heian-Engdal til VG.

Heian-Engdal jobber ved Senter for internasjonal konfliktløsning og har forsket mye på konflikten mellom Israel og Palestina.

På X/Twitter skriver det Israelske militæret at de erklærer krigstilstand. Ifølge AlJazeera har Israel stengt grensene mot Jordan.

Det skal befinne seg et stort antall norske kristne i Israel nå. De har deltatt på Løvhyttefesten. Dette gjelder blant annet en stor gruppe fra den norske avdelingen av Internasjonale Kristne ambassade Jerusalem.


Ingen kommentarer: