søndag, oktober 08, 2023

Slik kan du be for Israel nå


 «Ja, selv om jeg går gjennom dødsskyggens dal, frykter jeg ikke noe ondt; for du er med meg. Din kjepp og din stav, de trøster meg. Du tilbereder et bord for mine fiender. Du salver hodet mitt med olje; mitt beger renner over...» (Salme 23).

TAKK FOR AT DERE BER i Ånden og med innsikt mens Israel går gjennom disse vanskelige og smertefulle dagene. Med raketter som farer over landsbyen vår, mange unge menn vi kjenner blir kalt inn til militærtjeneste, et stort antall sivile ofre og gisler (mange av dem kidnappet inn i Gaza), og pågående rakettbombardementer rettet mot israelske sivilbefolkningssentre, er situasjonen dårlig.

Jeg vil ikke prøve å beskrive eller analysere det forferdelige scenariet for deg (mange andre gjør allerede det). Men for bønnens formål vil jeg dele følgende:

1. Den jordiske kilden og finansiereren av denne eskaleringen er Iran som er desperat etter å torpedere den fremvoksende normaliseringen mellom Israel og Saudi-Arabia. Måten å gjøre det på er ved å tenne Irans fullmektiger rundt hele Israel og dra oss inn i en militær og økonomisk avgrunn, og anser regionen som ustabil og upålitelig. IRAN MÅ STANSES.

2. Guddommelig visdom og himmelske inngrep er nødvendig for Israels politiske og militære ledere. Med dette antallet gisler i fiendens hender, dristig aggresjon og eminente farer som truer fra andre fronter, kan enhver israelsk reaksjon utløse bredere fiendtligheter, mens ingen tilbyr en enkel løsning på situasjonen. Personlig, gitt motivet til våre motstandere og naturen til de muslimske nasjonene i Midtøsten, mener jeg at Israel bør reagere hardt og raskt siden, etter min vurdering, er dette det eneste budskapet som vil være effektivt for å gjenopprette en viss ro i regionen. VI TRENGER ET MIRAKEL.

3. "HERREN har etablert sin trone i himmelen, og hans rike råder over alt." (Salme 103:19). I lys av denne store og altoverskyggende sannheten, be med oss om at de kommende dagene vil bringe det minste "onde" og det mest "gode" for Guds hensikter i Israel og Midtøsten.

4. Hele verden er rystet og Israel er hjertet av den, på samme måte som Esekiel beskrev oss som "... et folk samlet fra nasjonene ... som bor i verdens sentrum..." (Esekiel 38:12). Vi ber for deg om å beholde troen og tjene høstens Herre uansett hvor han plantet deg.

«HERREN bygger opp Jerusalem; Han samler de fordrevne av Israel. Han helbreder de som har et knust hjerte og binder deres sår.» (Salme 147).

- Reuven Doron, messiansk jøde, furistguide og forbeder, Tel Aviv, Israel. Oversatt til norsk av Bjørn Olav Hansen (c)

Ingen kommentarer: