torsdag, november 15, 2007

Arabere og jøder forenet i Kristus



Her kommer en gladmelding fra Midt-Østen! En nyhetsmelding norske aviser ikke skriver om. Over 700 troende samlet seg i Lavi skogen i Israel, den 19.oktober til den årlige "En flokk" samlingen av arabisk kristne og messiansk jødiske forsamlinger. Pastor Hatem Jeryis fra Marananta Baptistkirke i Rama var møteleder, og begynte gudstjenesten med å sitere Ef.2,13: "Men i Kristus Jesus er nå dere som før var langt borte, kommet nær ved Kristi blod." Deretter ledet to i bønn, Anis Barhoum fra "Lysets hus" i Shafamer og Daniel Yahav, som er ledende eldste i Paniel messianske forsamling i Tiberias. Dagens preken ble holdt av Daniel Sebbag, som ble tolket av Azar Ajaj. Sebbag talte om Gideon og hentet teksten sin fra Dom 6. Etter talen, ba de sammen i små grupper. Spesielt ble det bedt for familien til den kristne martyren i Gaza, Rami Ayyad som tilhørte Gaza baptistkirke.

Det ble også bedt for to messianske forsamlinger i Arad og Beersheva. Disse to forsamlingene opplever å bli forfulgt og trakassert av religiøse jødiske grupper. Dette har skjedd over en lengre tid nå.

Rolly Washington fra USA delte erfaringer han har gjort i sitt arbeid med å forsone sorte og hvite i sitt hjemland, og kallet han nå har mottatt med å arbeide for forsoning mellom jøder og hedninger.

Mot slutten av møtet samlet alle lederne seg for å be for de fremmøtte, som responderte med å be om at lederne måtte få visdom i sin tjeneste. Etterpå delte man maten man hadde brakt til samlingen, og det var mange gode samtaler mellom jøder og arabere som har funnet hverandre i Kristus.

1 kommentar:

Anonym sa...

Herlig! Evangeliet om Jesus har kraft i seg til å forvandle både arabere og jøder. Det gir håp i denne fortvilt vanskelige delen av vår verden.