mandag, november 26, 2007

Menigheten - for Guds skyld!

I flere blogg artikler har jeg skrevet om menigheten, om koinonia - fellesskapet, samfunnet. Og det tales idag en god del om det kristne fellesskapet, i ulike sammenhenger og på ulike måter. Hva er så mitt utgangspunkt for å snakke om det kristne fellesskapet? Jeg har spurt meg selv, mange ganger, om hvorfor vi søker det kristne fellesskapet? Er det for å dekke mine egne behov? Eller søker jeg det kristne fellesskapet fordi det står klart for meg at Gud lengter etter dette? Hva er målet for mine handlinger? Er det meg selv, eller Gud? Er det mine behov som skal dekkes, eller søker jeg først Guds rike?

Det er nok slik at dersom jeg søker et kristent fellesskap på grunn av mine egne behov, så vil mange av oss velge ut mennesker som vi liker, er på min egen alder, liker samme slags musikk, er lette å være sammen med, osv.

Men dersom Gud har fått åpenbare for meg hvilken lengsel HAN har, og jeg elsker Ham, vil jeg søke alt for Hans skyld, lengte etter det som tilfredsstiller Ham og som fremmer Hans sak. Dette vil være mitt liv.

Guds lengsel er menigheten. Den har Han lengtet etter fra evighet av. Han lengter etter at de hellige på ethvert sted skal bli ført inn i et slikt samfunn med hverandre at Han gjennom dem - menigheten - skal vise verden hvem Han selv er. Gud lengter etter menigheten. For at Han bo i den og åpenbare seg gjennom den. Ikke gjennom arbeid og masse aktiviteter, men gjennom det livet de hellige har sammen!

Jeg blir mer og mer klar over dette: Menigheten er i første rekke til for Guds skyld.

Da blir spørsmålet: Hvis menigheten er til for Guds skyld, og Han har lengtet etter den siden evigheten, vil vi da legge ned våre liv, slik at Han skal få det Han lengter etter? Eller vil det sies om oss, det vi leser i Fil 2,21: "For alle søker sitt eget, ikke de ting som hører Kristus Jesus til."

La det heller bli sagt om oss: "Når dere kommer til Ham som er Den Levende Stein, som ble forkastet av mennesker, men er utvalgt av Gud og dyrebar, da blir også dere, som levende steiner, bygd opp til et åndelig hus, et hellig presteskap, til å bære fram åndelige offer, som er til behag for Gud ved Jesus Kristus." (1.Pet 2,4-5)


7 kommentarer:

Anonym sa...

Tack för din blogg idag,BjornOlav!
När jag läser den,så kommer det en bön från mitt inre.Den är";
Tack min Gud, att Du har älskat mig så högt att Du utgav din en födde Son för mej,Och hjälp mej,att Du alltid är och skall vara det enda i mitt liv!"

Sänder en dikt här.
Alfa och omega famnen
har du funnit fäste där?
Enda fasta punkten är det
i det stora gungflyt här.

Alfa och omega famnen,
hjärtat som sig öppet BLÖTT
och nu längtar att få sluta
till sig varje trängd och trött.

Alfa och omega famnen
gråta ut däri jag vill
ÖVERGIVET,till dess rösten
kommer sakta," tig,var still.

Guds Underbara Frid!
Karin.

Bjørn Olav sa...

Takk for nok et sterkt dikt!

Olaf sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Olaf sa...

Hei Bjørn Olav!
Dette tror jeg er så viktige spørsmål! Få rufset opp i fastlåste tankemønster. Veldig bra.
Menigheten er en herlig ting!

Jeg har nok den samme lengsel som du Bjørn Olav, i å ha et virkelig genuint hellig samfunn med andre som er ett med Gud! Som elsker Gud vil bare gjøre det han vil, akkurat som Jesus ("For jeg søker ikke min vilje, men hans som har sendt meg"). Dette er så stort og vakkert! Det er basert på Gudommelig kjærlighet Halleluja!

Nei, det er som du sier, ikke et felleskap basert på samme musikksmak, samme tanker om alt som har med Gud å gjøre, etc, men dette vanvittig store:
Å være ett med Gud! (Joh 17:21 bl.a.)

Olaf sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Olaf sa...

Fikk foresten lyst til å sende deg link til en oppmuntrende tale av en pastor i Time Square Church i NY. Han heter Ben Crandall og er over 80 år, men full av liv! hør bare (den handler ikke om menighet, men vet ikke av noe epost adr. å nå deg på....). Merk forøvrig hvor forsamlingen er "med". Dette er ikke bare passive tilhørere, selv om dette er en relativt vanlig menighet. Både på denne og andre taler av Crandall, så virker det som folkene er så glade i han (og det blir jeg også):
http://media.tscnyc.org/mp3/2070522T1.mp3

Bjørn Olav sa...

Jeg har med stor glede lyttet til denne prekenen. Undervisningen som gis ved Times Square Church hører med til det jeg mer enn gjerne anbefaler folk å lytte til. Det gjelder både undervisningen til David Wilkerson, og til de andre pastorene i denne kirken. Jeg kommer til å legge ut en fast link til denne siden på bloggen min. Igjen takk, Olaf og takk for den fine samtalen på telefonen. Du skal få epostadressen telefonisk. Jeg har fjernet den fra sidene her, fordi jeg fikk så mye spam.