lørdag, november 03, 2007

Johannes 3,16


En av mine favorittforfattere av oppbyggelig litteratur, Max Lucado, har lansert en ny evangeliseringside. Han snakker om å bruke Johannes 3,16, eller Den lille Bibel, i alle slags sammenhenger vi kommer i, for på den måten å spre evangeliet. Johannes 3,16 er jo evangeliet i et nøtteskall, eller i konsentrert form om du vil:

"For så har Gud elsket verden at han gav sin Sønn, den enbårne, for at hver den som tror på ham, ikke skal fortapes, men ha evig liv."

Her snakkes det om Gud som gir sin Sønn, om evig liv og om fortapelsens mulighet, og om Jesus som gir oss mulighet til å få del i det evige liv. Kunne det bli bedre? Finnes det et bedre budskap å gi videre? Max Lucado ber oss om å bruke fantasien. Hvordan kan vi gi dette ordet videre? Kanskje vi kunne signere hver eneste epost vi sender med Joh 3,16? Hva med å trykke små visitkort og gi dem bort? Hva med å sende en blomsterbukett til en nabo, en som ligger syk, bor på et aldershjem med Joh 3,16 som hilsen? Hva med å danne en samtalegruppe med Joh 3,16 som utgangspunkt? Enten hjemme hos oss, eller bruke et forum på Internett? Og på denne måten spre Guds ord ut. Mulighetene er mange. La oss benytte dem, og samtidig be Gud om å vise oss måter å gjøre det på. Om bare en eneste ble frelst, så er det verd det alt sammen!


Max Lucado er hovedpastor i frimenigheten Oak Hills Church i San Antonio, Texas. Det har han vært de siste 20 årene. Han er også en av verdens mest leste kristne forfattere, mange av hans bøker er oversatt til norsk, og utgitt enten av Lunde eller Hermon forlag. Han har også utgitt flotte barnebøker. På en særegen enkel skrivemåte måte evner han å nå mennesker med evangeliet, og maler virkelig Kristus korsfestet for sine leseres øyne. Har du ikke lest noe av Max Lucado ennå, bør du unne deg den utsøkte gleden. Hans bøker vil definitivt inspirere deg.


La oss ta imot utfordringen om å bruke Johannes 3,16 som en mulighet til å spre De gode nyhetene i vårt nabolag, blant våre venner og arbeidskollegaer og til mennesker vi støter på, enten det er på gata, på bussen eller skolen.

1 kommentar:

Anonym sa...

Frid BjornOlav!
Jag har en kommentar till din blogg i fredagens bilaga!
Herren är vid din sida BjornOlav!
Hälsningar Karin Sverige.