fredag, november 09, 2007

Baptistkirke forsøkt nedbrent i Jerusalem



Da jeg var i Jerusalem første gang, hadde jeg gleden av å besøke baptistmenigheten i Narkis Street. Det var en sterk opplevelse. En levende forsamling, med hengitte mennesker i tilbedelse og med en grundig bibelundervisning. Nå leser jeg på internettportalen baptistene.no at noen har forsøkt å brenne ned denne kirken! Heldigvis oppdaget naboene til kirken det som skjedde, og fikk varslet brannvesenet. Da brant det inne i kirken. Flere vinduer var knust, og flammene hadde ødelagt ca 40 stoler. Selve kirkebygget har røykskader. Hvem som står bak ugjerningen er uklart, men saken etterforskes av israelske myndigheter.

Baptistmenigheten, som ligger på hjørnet mellom Narkis Street og Hagidem Street, i sentrum av Jerusalem, har vært et sentrum for kristen aktivitet siden begynnelsen på 1920 årene. Menigheten i Narkis Street heter: Bønnehuset for alle nasjoner. I 1989 vokste en hebraisk talende menighet ut av denne forsamlingen, og samles til gudstjenester i samme kirkebygg. Jeg har også vært med på en gudstjeneste her, med etterfølgende grillselskap i hagen! En opplevelse jeg ser tilbake på med stor glede. Denne forsamlingen heter El Roii, og ledes av Ofer Amitai, en av lederne for den nasjonale bønnebevegelsen i Israel, som vår bønnetjeneste samarbeider med. Kirkebygget huser også en russisktalende baptistmenighet, Even Israel.

La oss be for våre venner i Israel, som frimodig bekjenner Jesus. Det er ikke populært, verken blant enkelte jøder eller muslimer. Jeg skulle gjerne ha vært sammen med mine venner i denne forsamlingen når de nå opplever vanskelige tider. Fredag til uken skulle jeg ha vært på vei til Jerusalem, men sykdom setter en effektiv stopper for denne turen.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Siden du markerer seg som en god Israelsvenn, synes jeg det tjener til din ære, at du også skriver om kritikkverdige forhold i Israel. Det har du gjort før, og det er bra. Hvis det nå skulle vise seg at det er ortodokse jøder som står bak dette, regner jeg med at du forteller bloggens lesere det også?

Bjørn Olav sa...

Ja, det er klart. Jeg ser ingen grunn til å skjule det. Dette er en sak for israelsk politi, uansett hvem gjerningsmennene er.