onsdag, november 14, 2007

Vær tro inntil døden



Til forsamlingen i Smyrna i Lille-Asia skriver Jesus: "Vær tro inntil døden, og Jeg skal gi deg livets krone." (Åp 2,10) Disse ordene hadde den kinesiske husmenighetslederen Allen Yuan hengende på veggen på et sentralt sted, så alle kunne se det, i den knøttlille leiligheten han og kona eide. Selv satt han 21 år og åtte måneder i fengsel for sin tros skyld.

Det gjør et sterkt inntrykk å lese lidelseshistoriene til de forfulgte kristne i Kina, som jeg har gjort de siste dagene. Trosstyrkende er det også. Og ikke minst utfordrende. Jeg tror bestemt at vi må forberede oss på vanskelige tider for de kristne i Norge også. Vi må være forberedt på å gå inn i trengselstider. De som vil følge den Herre Jesus helt og fulgt, og ikke gå på kompromiss med Guds ord, må regne med å bli forfulgt. Guds ord sier ikke at vi kanskje kommer til å bli forfulgt. "Ja, og alle som vil leve gudfryktig i Kristus Jesus, blir forfulgt." (2.Tim 3,12) Til den kristne forsamlingen i Rom, skriver apostelen Paulus: "så sant vi lider med Ham, for at vi også skal bli herliggjort sammen med Ham." (Rom 8,17)

Men det var dette ordet fra Åpenbaringen. Det handler om troskap. Troskap mot Ham som kalte oss. Troskap i lidelse og savn, i nød og fattigdom. Forsamlingen i Smyrna beskrives i Åpenbaringen som en fattig menighet. Vi lever i velstand. Også her kreves det troskap og trofasthet, utholdenhet. Skal vi vinne livets krone, må vi holde oss på den smale veien. Bare den fører fram.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Ja, vi ser allerede tegn til forfølgelse. Tenker på de troende prestene som vil stå på Bibelens ord og ikke "skikke" seg lik med denne verden. Må Gud velsigne dere.
Vi andre merker også at det kan bli mindre populært å hevde hva skriften sier. Noen har til og med fått brutt langvarige vennskap.
Etter hvert må vi nok alle betale en pris for vår tro.
Takk for at du med din skriving, hjelper oss til å være våken.

hilsen Karin.

Bjørn Olav sa...

Takk for hilsen, Karin. I likhet med deg så tror jeg vi ser konturene av en kommende trengselstid i Norge. Jeg håper den skal gi oss en sårt tiltrengt vekkelse. For det er Norges største behov. Vi ser jo av kirkens historie at forfølgelse og trengselstider, er veksttider for kirken. Kina er dagens beste eksempel på dette, med 30.000 mennesker som blir frelset hver eneste dag! Vi så det også i det tidligere Sovjetunionen, da kirken ble forfulgt på det mest grusomme. Og vi så det i den første kristne tiden.

Takk for at du holder fast ved kirkens gamle tro, og er salt og lys hvor du bor. Det takker jeg ofte Gud for. Vær frimodig og sterk i Herren. Han er din styrke. Gud velsigne deg.

Anonym sa...

Det står skrevet i Matteus i det 5 kapittel:

43 Dere har hørt det er sagt: ”Du skal elske din neste og hate din fiende.”
44 Men jeg sier dere: Elsk deres fiender, velsign dem som forbanner dere, gjør godt mot dem som hater dere, og be for dem som krenker dere og forfølger dere.
45 Slik kan dere være barn av deres Far i himmelen. For han lar sin sol gå opp over onde og gode og lar det regne over rettferdige og urettferdige.
46 Om dere elsker dem som elsker dere, er det noe å lønne dere for? Gjør ikke tollerne det samme? 47 Og om dere hilser vennlig på deres egne, er det noe storartet? Gjør ikke hedningene det samme?
48 Vær da fullkomne slik deres himmelske Far er fullkommen.