fredag, november 02, 2007

Folkemøte og bønnemarsj på Lillehammer



I forbindelse med kirkemøtet som starter mandag 12. november arrangerer vi bønnemarsj og folkemøte for troskap mot Bibelens ord.

Bønnemarsj fra Lillehammer kirke,
lørdag 10. november kl 14.00.
Vi går fra kirken til folkemøte på Stortorvet.
Lovsang. Bønn. Appell v/Bjørn Olav Hansen

Våre slagord:
Ja, til en kirke som følger Bibelens ord. Ja, til en kirke som lærer rett om veien til det evige liv. Ja, til respekt for kirken og kirkens Herre. Vi bøyer oss bare for GUD.
Vårt mål: Vi ønsker en glad, levende, bibeltro og Åndsfylt kirke som vil alle vel!

Ta med refleksvest og gjerne norske flagg.

Møt opp, fra alle kirkesamfunn, fra fjern og nær!

Mer informasjon, eller meld interesse for buss t/r Lillehammer kr 250,-
Gudskirke@start.no. Se også: http://www.gudskirke.no/

Avtal kjøring sammen med venner og familie!

Disse støtter aksjonen: Jo Hedberg (initiativtaker), Linda Austnes (grasrotinspirator), Kåre Skråmestø (prost Dnk), Gunnar Brudeli (bønneleder i Østfold), Alv Magnus (Ungdom i Oppdrag), Jørgen Aass (bønnekoordinator Oslo), Frank Henning Holm (leder Pinse for alle), Randi Filtvet Johansen (bønneleder Pinse for alle), Åse Spikkeland (Aglow International Norge), Arne Borgersen (Bønnetjenesten for Norge), Håkon Fagervik (evangelist), Svein Slettevold (prest Dnk, bussjåfør), Edvard Grimstad (bønne-evangeliseringsarbeidet), Åge Thingbø (forsamlingsleder NLM Gjøvik og Lillehammer), Tor Arne Isene (regionleder Normisjon), Ola Tulluan (gen.sekr. NLM), Espen Ottesen (informasjonssekr, NLM), Bjørn Olav Hansen (pastor, bønneleder), Olav Andreas Dovland (tidl. Sokneprest Dnk),

7 kommentarer:

Anonym sa...

Nå er det selvsagt ikke forbudt for andre å ha en mening om Den Norske Kirke.

Spesielt når vi nettopp ser på Guds universielle kirke som også er hva dere spiller på er jo alle sanne menigheter en del av den, og egentlig er vi dypest sett ett i kristus.

Vi bør også først og fremst se Kirken som Guds kirke snarere enn kirkesamfunnenes slik jeg ser det.

Alikevel synes jeg det er noe spesielt med at vi her knapt finner en person som faktisk aktivt går i Kirken, Den Norske.

Ellers så synes jeg dere har en påfallende dårlig markedsføring i forhold til størrelsen, og antall kjente personligheter dere har fått med.

Eneste annet sted jeg har lest om dette er en ørliten notis i Magazinet, og på Gudskirke.no står det jo ingenting om dette.


Mvh.
Lars

Bjørn Olav sa...

Jeg er invitert til å holde en appell i forbindelse med dette arrangementet, og har gitt min støtte til det da jeg synes hovedanliggendet er særdeles viktig. Jeg har ingen problemer med å støtte slagordene for bønnemarsjen. Markedsføringen overlater jeg til arrangøren.

Når det gjelder det du skriver: "Alikevel synes jeg det er noe spesielt med at vi her knapt finner en person som faktisk aktivt går i Kirken, Den Norske," så regner jeg med at du kjenner de som har satt sitt navn på listen siden du kan være så skråsikker.

Med unntak av seks, kanskje syv av de 20 som har skrevet under, tilhører så vidt jeg vet resten Den Norske Kirke. Om de går aktivt, vet jeg ikke. Men jeg formoder at du vet det.

Anonym sa...

Min feil.

Jeg skummet gjennom de siste navnene, og så blandet jeg det siste med et annet navn.

De første jo nemlig nesten bare folk utenfor kretsen av de som aktivt støtter opp om gudstjenestene i DNK.

Men det skal også nevnes at jeg går utifra at mye av bedehusfolket har sluttet å gå i kirken.

Poenget jeg uansett forsøkte å fremme var at forskjellige krefter, og da først og fremst de såkalt "liberale" forsøker å ta bort styringen av kirken til de som faktisk går der.

Dette er ihvertfall det mine venner i Den Norske Kirke selv reagerer på.

Bla. Trond Giske snakker jo nesten med forakt for de som trofast støtter opp om kirken når han snakker om det lille mindretallet som går i kirken som styrer kirken til disfavør for de som først og fremst er i kirken når de blir båret inn, og ut.

En annen sak er at kirken har valgt sitt eget uføre med sin struktur. Men det er en annen sak, og begrunnet i at jeg står for en helt annen eklessiologi enn den folkekirkelige.

Mvh.
Lars

Bjørn Olav sa...

Det var nytt for meg Lars, at de første på listen, ikke er aktive i Den Norske Kirke. Initiativtageren er så vidt jeg vet teologistudent, og aktivt med i DNK. Jeg vet ikke hvor ofte Linda Austnes går i sin hjemmemenighet, Kåre Skråmestø er prost i DNK, Gunnar Brudeli er medlem av DNK, så vidt jeg vet og det er også Alv Magnus. Jørgen Aass har inntil nylig vært det, men tilhører Misjonskirken på Majorstua. Jeg vet liksom ikke helt hvem du tenker på.

Ellers er jeg helt enig med deg i din analyse. Det er stusselig å høre "erkebiskop" Giske snakke foraktelig om de som faktisk er aktivt med i Kirken, Den norske, og som har dette som sitt åndelige hjem. Det må være frusterende og smertefullt å oppleve at politikere, og ikke-kristne skal styre kirken.

Og det er litt vanskelig å forstå for oss som står for en helt annen ekklesiologi. Det blir store problemer når man blander sammen stat og kirke. Ubibelsk er det også.

Bjørn Olav sa...

For ytterligere informasjon om folkemøtet og bønnemarsjen på Lillehammer, kan du gå til nettutgaven til Vårt Land. De omtaler arrangementet der, med utfyllende kommentarer.

Anonym sa...

Guds Frid BjornOlav!
Så underbart med en bönevandring i lillehammer!Jag känner bara att det är Guds välsignelse över detta BjornOlav!Jag ska vara med er i mina böner här i Sverige också,och be för Norge!Kanske att jag får be om en bön för Sverige också!Om det är Guds vilja så skulle jag vilja att vi får göra en likadan bönevandring här i Västerås!
Guds välsignelse till dej och din familj bjornOlav,samt till mina syskon i Herren i Norge!
Karin Santiago Sverige.

Bjørn Olav sa...

Kjære Karin! Vi skulle gjerne hatt en busslast med svensker til Lillehammer denne dagen!