mandag, september 09, 2013

Et angrep på Syria vil kunne sette hele Midt-Østen i brann

Verden holder pusten. I det østlige Middelhavet forbereder USAs marine seg på en militæraksjon i Syria. Etter det ulike medier melder vil den vare i minst tre dager.

Et slikt angrep kan sette hele Midt-Østen i brann. Spenningen er ikke blitt mindre etter at Russland har øket sitt militære nærvær i området. Den russiske viseforsvarsministreren, Anatolij Antonov, snakker med store bokstaver: Russerne vil forsøke å gjøre det de kan for å stanse de amerikanske krysserrakettene og bombingen av syriske mål. Og president Vladimir Putin garanterer på sin side at de vil hjelpe Syria med å forsvare seg. Allerede nå leverer russerne våpen til Assad-regimet.

Et amerikansk angrep som ikke er godkjent av FN vil være et brudd på folkeretten. Det er ikke vanskelig å forutse at Iran vil føle seg forpliktet på å støtte Assad-regimet, og har også advart om at et angrep på Syria, vil føre til et iransk angrep på Israel.

Et amerikansk angrep på Syria vil sivilbefolkningen, og ikke minst den kristne delen av befolkningen, sterkt. Det vil føre til ufattelige lidelser og kunne føre til at islamister vil hevne seg på kristne, ikke bare i Syria, men i hele Midt-Østen.

Dette er en tid for forbederne til å være våkne og til å be. Vi kaller på alle forbedere til å stå sammen med oss i forbønnen for Syria.

Ingen kommentarer: